Κόσμος

Ακόμη τέσσερις νεκροί από την πυρκαγιά σε γηροκομείο του Καναδά

Στους 14 έχει φτάσει ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών, ενώ ακόμα 18 ηλικιωμένοι αγνοούνται μετά την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη σε γηροκομείο στον Καναδά.

Εξαιτίας μιας χιονοθύελλας οι προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων διακόπηκαν για τρεις ώρες. Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του γηροκομείου έχουν καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα πάγου, ενώ οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν σημαντικά το έργο των συνεργείων διάσωσης.

Τη Δευτέρα, 4 ακόμα νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του οίκου ευγηρίας.

Ο υπουργός Υγείας του Κεμπέκ, Ρεζάν Χιμπέρτ, έφτασε τη Δευτέρα στο γηροκομείο, το οποίο βρίσκεται 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μοντρεάλ, προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του στους επιζώντες και τις οικογένειές τους αλλά και να επαινέσει τους διασώστες, οι οποίοι εργάζονται ακατάπαυστα από την Πέμπτη.

«Είμαι συγκινημένος και συγκλονισμένος από αυτή την τραγωδία», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Είναι εξαιρετικά επώδυνες στιγμές και θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων. Ολόκληρο το Κεμπέκ βρίσκεται σε πένθος», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καναδάς : 10 οι νεκροί από την πυρκαγιά στον οίκο ευγηρίας

Καναδάς: Αγνοείται η τύχη 30 ηλικιωμένων από φωτιά σε γηροκομείο (ΦΩΤΟ)

Καναδάς: Τρεις νεκροί και 30 αγνοούμενοι μετά από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

«Πάγωσαν» οι καταρράκτες του Νιαγάρα – Εντυπωσιακές φωτό

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες στην παρέλαση του gay pride στη Βουδαπέστη - Γύρισαν την πλάτη στην απαγόρευση του Όρμπαν
Τουλάχιστον 70 ευρωβουλευτές έχουν ανακοινώσει ότι θα δώσουν το παρών «για να πουν στον Βίκτορ Όρμπαν ότι δεν θα ανεχθούν να διαλύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο και να ποδοπατήσει τα θεμελιώδη δικαιώματα»
Pride στη Βουδαπέστη
Το Ισραήλ είχε «διεισδύσει» στο πυρηνικό και αμυντικό πρόγραμμα του Ιράν και συνέλεγε πληροφορίες
Νέα έγγραφα που είδε η εφημερίδα The Times αποκαλύπτουν ότι η Μοσάντ συλλέγει πληροφορίες από το εσωτερικό του εχθρικού κράτους — και ενδέχεται να συνεχίζει να το κάνει.
Πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στο Μπουσέρ, νότιο Ιράν 3