Κόσμος

Αξιολογούν τις καταθέσεις για την τραγωδία στην Κύπρο

Οι ανακριτές της Αστυνομίας στην Κύπρο αξιολογούν το περιεχόμενο των καταθέσεων, που πήραν για την τραγωδία στη ναυτική βάση, ενόψει της σύσκεψης με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Οι ανακριτές προβαίνουν σε σύγκριση του περιεχομένου των καταθέσεων, επιχειρώντας να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα γεγονότα, που σχετίζονται με την τραγωδία.

Μεταξύ εκείνων, που κατέθεσαν, περιλαμβάνονται οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας, ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Λεωνίδας Παντελίδης.

Τη Δευτέρα, ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Στυλιανός Νάσης, θα ενημερωθεί για όσα συνέβησαν και εκτιμάται ότι η πρώτη διοικητική του πράξη θα είναι η υπογραφή διαθεσιμοτήτων αξιωματικών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρος, κάλεσε όλους να αφήσουν ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη να αποδώσει τις ευθύνες, εκεί όπου υπάρχουν, για την πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Ζήτησε, επίσης, να πάψουν οι «μικροπολιτικοί σχεδιασμοί» και «οι όποιες κομματικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες». «Σε μία τόσο κρίσιμη για το εθνικό μας θέμα ώρα, δεν υπάρχει χώρος για διχαστικά κηρύγματα και άγονες αντιπαραθέσεις», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie