Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αλ Κάϊντα και στην Ισπανία

Αλ Κάϊντα και στην Ισπανία

Μετά τον Καναδά ήρθε η ώρα της Ισπανίας. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν 2 μέλη της Αλ Κάϊντα.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που πιστεύεται ότι είναι μέλη του τρομοκρατικού δικτύου Αλ-Κάιντα, το ένα είναι αλγερινής καταγωγής και το άλλο μαροκινής, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζοντας ότι και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν σε ριζοσπαστική οργάνωση που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQMI).

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στη Σαραγόσα, στο βορρά, και στη Μούρθια στη νοτιοανατολική Ισπανία, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού η ισπανική, η γαλλική και η μαροκινή αστυνομία, πρόσθεσε το υπουργείο.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, οι δύο άνδρες “πιστεύεται ότι είναι μέλη μιας ριζοσπαστικής οργάνωσης που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση AQMI”, διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, που δεν δίνει καμιά άλλη διευκρίνιση για το θέμα αυτό, το “προφίλ” των δύο ανδρών “ανταποκρίνεται” σε εκείνο των δύο υπόπτων της επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστόνης, στις ΗΠΑ, των δύο αδελφών τσετσενικής καταγωγής Τζοχάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

Η προηγούμενη επιχείρηση κατά της Αλ Κάιντα στην Ισπανία ήταν στις 2 Αυγούστου του 2012, όταν η αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη τριών μελών του ισλαμιστικού δικτύου στην περιοχή του Κάντιθ, στο νότο.
Προηγούμενες συλλήψεις ενόπλων ισλαμιστών είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία, κυρίως στην Καταλονία, βορειοανατολικά, και στην περιοχή της Βαλένθιας, ανατολικά.

Στις 11 Μαρτίου 2004, πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις ισλαμιστών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αμαξοστοιχίες της Μαδρίτης είχαν προκαλέσει το θάνατο 191 ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε τρένο στον Καναδά

Έλληνας ισλαμιστής καμικάζι στην Αλγερία!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε