Site icon NewsIT

Αλ Κάιντα προς Χαμάς: «Aπελευθερώσετε τώρα τους ομήρους – Επισκιάζεται η μοίρα των Παλαιστινίων κρατουμένων»

19.10.2024 | 18:46
Αλ Κάιντα προς Χαμάς: «Aπελευθερώσετε τώρα τους ομήρους – Επισκιάζεται η μοίρα των Παλαιστινίων κρατουμένων»

Την άμεση απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα ζήτησε από τη Χαμάς ένας σύμβουλος του φερόμενου ως σημερινού ηγέτη της Αλ Κάιντα, όπως μετέδωσαν σήμερα, Σάββατο (19.10.2024) οι Times Of Israel, επικαλούμενοι το αμερικανικό ίδρυμα SITE, το οποίο παρακολουθεί τις τζιχαντιστικές οργανώσεις. 

Η έκκληση προς τη Χαμάς του Μουσταφά Χαμίντ, γνωστού και ως Αμπού Ουαλίντ αλ-Μάσρι, ο οποίος είναι πεθερός του Σαΐφ αλ-Αντέλ, του ανθρώπου που πιστεύεται ευρέως ότι είναι σήμερα επικεφαλής της Αλ Κάιντα έγινε χθες, Παρασκευή, σύμφωνα με το SITE.

Ο Μουσταφά Χαμίντ ισχυρίζεται ότι η προσοχή που δίνεται στην ανάκτηση των ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου 2023, νεκροί και ζωντανοί, επισκιάζει τη μοίρα των Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ.

Η Χαμάς πρέπει τώρα να επιστρέψει «αμέσως» τους ομήρους και τα πτώματά τους και «αυτός ο φάκελος πρέπει να κλείσει και να μην ανοίξει ξανά, όπως γνωρίζουμε τις συνέπειές του», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Κανείς δεν νοιάζεται για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, ούτε στα μέσα ενημέρωσης, στις διαπραγματεύσεις, ούτε στις διαδηλώσεις», προστίθεται.

Την ίδια στιγμή, χαιρετίζει τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, τον εγκέφαλο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος σκοτώθηκε από το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα.

Αρκετοί ειδικοί που συμβουλεύτηκε το Γαλλικό Πρακτορείο λένε ότι ο Χαμίντ είναι κοντά σε ανώτερα στελέχη της βασικότερης οργάνωσης της Αλ Κάιντα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version