Κόσμος

“Αλαλούμ” με το Ιρανικό τάνκερ – “Ναι το χτύπησαν πύραυλοι” λέει η Τεχεράνη

Τελικά το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν επιβεβαίωσε ότι το ιρανικό πετρελαιοφόρο Sabiti δέχθηκε σήμερα επίθεση ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και υπέστη ζημιές, παρά τα όσα είχε αναφέρει λίγη ώρα πριν η κυβέρνηση, τα οποία... αναιρούσαν τα προηγούμενα.

“Αυτοί που κρύβονται πίσω από την επίθεση ευθύνονται για τις συνέπειες αυτής της επικίνδυνης περιπέτειας, συμπεριλαμβανομένης της επικίνδυνης περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκλήθηκε”, δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί, επιβεβαιώνοντας ότι το πλοίο επλήγη δύο φορές καθώς έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Λίγο νωρίτερα βέβαια δημιουργήθηκε αλαλούμ, καθώς υπήρχε διάψευση για τους πυραύλους από το Ιράν, ενώ αρχικά είχαν πει το αντίθετο.

Ωστόσο η Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαιοφόρων (NIOC) ανέφερε ότι ποτέ δεν διαψεύστηκε κάτι τέτοιο.[read4more]

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να επιρριφθούν ευθύνες για την έκρηξη που προκλήθηκε στο δεξαμενόπλοιο ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στην Σαουδική Αραβία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

https://www.youtube.com/watch?v=A8XtDyCa7G8

Το ιρανικό τάνκερ κατευθύνεται προς το ιρανικό λιμάνι του Λαράκ στον Κόλπο, σύμφωνα παράλληλα με στοιχεία της υπηρεσίας Refinitiv που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα.

Σύμφωνα με τη Refinitiv, το πλοίο πλέει με τις μηχανές του με προορισμό του το Λαράκ, ένα νησί ανοιχτά των ιρανικών ακτών, δείχνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Refinitiv.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος στη βασιλική του Αγίου Πέτρου για πρώτη φορά μετά τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του
Μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό αν ο 88χρονος Ποντίφικας θα μπορέσει να χοροστατήσει στις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας του Καθολικού Πάσχα, το οποίο φέτος συμπίπτει με το Ορθόδοξο
Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφωνεί το μήνυμά του «Urbi et Orbi» (Προς την πόλη και τον κόσμο) στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Μέλη της Greenpeace έβαψαν κόκκινα τα νερά σιντριβανιού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο για τον εξοπλισμό του Ισραήλ
Μέλη της οργάνωσης έριξαν στη λιμνούλα του σιντριβανιού ένα κόκκινο υγρό, το οποίο μετέφεραν σε δοχεία με την επιγραφή «Σταματήστε να οπλίζετε το Ισραήλ»
Μέλη της Greenpeace έριξαν κόκκινη μπογιά στη λίμνη του σιντριβανιού της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο