Κόσμος

Αλαμπάμα: Δύο ανήλικοι κρατούνται για τους πυροβολισμούς με 4 νεκρούς και 32 τραυματίες σε πάρτι γενεθλίων

Δύο έφηβοι κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς σε πάρτι γενεθλίων στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Από τα πυρά των δραστών σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι και άλλοι 32 τραυματίστηκαν.

Ο Τάι Ρικ ΜακΚάλοου, 17 ετών και ο Τράβις ΜακΚάλοου, 16 ετών, συνελήφθησαν για το μακελειό του Μεγάλου Σαββάτου, 15 Απριλίου στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, σε αίθουσα  χορού όπου μία 16χρονη γιόρταζε τα γενέθλιά της.

Σε βάρος των δύο εφήβων ασκήθηκε δίωξη για τέσσερις ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο, ανέφερε ο αρχιφύλακας Τζέρεμι Μπάρκετ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Μην αμφιβάλετε. Εδώ είναι Αλαμπάμα και όταν τραβάτε όπλο και αρχίζετε να πυροβολείτε τον κόσμο, θα σας βάλουμε στη φυλακή. Κουραστήκαμε να πηγαίνουμε σε μητέρες και να πρέπει να τους πούμε ότι τα παιδιά τους δεν θα επιστρέψουν στο σπίτι», είπε ο Μπάρκετ.

ALABAMA SHOOTING  REUTERS

Από τους εννέα τραυματίες που νοσηλεύονται ακόμη, οι πέντε είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η Χάιντι Σμιθ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου «Λέικ Μάρτιν».

ALABAMA SHOOTING  REUTERS

Τρεις έφηβοι και ένας 23χρονος σκοτώθηκαν από τα πυρά των δύο ανηλίκων. Το ένα από τα θύματα ήταν ο αδελφός της εορτάζουσας, ένας μαθητής λυκείου και μέλος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

https://twitter.com/ClownWorld_/status/1647623036638736385?s=20

ALABAMA SHOOTING  REUTERS

Η εφημερίδα «Montgomery Advertiser», επικαλούμενη τη γιαγιά του, έγραψε ότι πρόκειται για τον Φιλ Ντόουντελ, ο οποίος επρόκειτο να αποφοιτήσει σε μερικές εβδομάδες και σκόπευε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Τζάκσονβιλ, με αθλητική υποτροφία.

ALABAMA SHOOTING  REUTERS

Τα άλλα τρία θύματα είναι η Σονκίβια Σμιθ, 17 ετών, η Μάρσα Κόλις, 19 ετών και ο Κόρμπιν Χόλστον, 23 ετών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά ο εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας στη Γάζα – Περισσότερα από 590.000 παιδιά θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του μήνα
Η ανθρωπιστική και υγειονομική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει ακόμη καταστροφική παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ
Παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας περιμένουν να εμβολιαστούν για την πολιομυελίτιδα
Η στιγμή της απελευθέρωσης του έκτου ομήρου μετά από 10 χρόνια στα χέρια της Χαμάς - Βεδουίνος με ιστορικό ψυχικής νόσου που «αγαπά τη Γάζα»
«Είναι ένας φιλειρηνικός άνθρωπος που ήθελε να φτάσει στη Γάζα, αγαπάει τη Γάζα, δεν πήγε εκεί επιθετικά», δήλωσε ο πατέρας του
Η στιγμή της απελευθέρωσης του Hisham al-Sayed, συνοδεία μέλους του Ερυθρού Σταυρού