Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Άλεκ Μπάλντουιν: Ανακουφισμένος στα χέρια της συζύγου του, μετά την αθώωσή του για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Ανακουφισμένος στα χέρια της συζύγου του, μετά την αθώωσή του για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς

Τέλος στο μαρτύριο του Άλεκ Μπάλντουιν έβαλε η δικαστής Mary Marlowe που απέρριψε την κατηγορία για την ανθρωποκτονία που είχε ασκηθεί σε βάρος του για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας γουέστερν «Rust», το 2021.

Η σύζυγός του Άλεκ Μπάλντουιν, Χιλάρια Τόμας – Μπάλντουιν που κατά τη διάρκεια της δίκης του ψιθύριζε και τον χάιδευε στην πλάτη για να τον καθησυχάσει, ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της αθωωτικής του απόφασης για την υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Αγκαλιάστηκαν σφιχτά ανακουφισμένοι για αρκετά δευτερόλεπτα, και με δάκρυα στα μάτια ο ηθοποιός αγκάλιασε και τους δύο δικηγόρους του για να τους ευχαριστήσει.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε με μία χειρονομία το δικαστήριο και έφυγε με ένα SUV χωρίς να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης που τον περίμεναν.

Η δίκη που άρχισε την Τετάρτη (10.07.2024) και τελείωσε χθες Παρασκευή, ολοκληρώθηκε μετά την αθωωτική απόφαση της Mary Marlowe που βασίστηκε στην κακή συμπεριφορά της αστυνομίας και των εισαγγελέων σχετικά με την απόκρυψη στοιχείων από την υπεράσπιση.

«Η καθυστερημένη ανακάλυψη αυτών των αποδεικτικών στοιχείων κατά τη διάρκεια της δίκης εμπόδισε την αποτελεσματική χρήση τους με τέτοιο τρόπο που επηρέασε τη θεμελιώδη δικαιοσύνη των διαδικασιών», ανέφερε η Mary Marlowe στο δικαστήριο στη Σάντα Φε της πολιτείας του Νέου Μεξικού.

«Αν αυτή η συμπεριφορά δεν φτάνει στο επίπεδο της κακής πίστης, σίγουρα πλησιάζει τόσο κοντά στην κακή πίστη ώστε να παρουσιάζει σημάδια καψίματος», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του Baldwin, Alex Spiro, είπε στο δικαστήριο ότι το γραφείο του σερίφη της Santa Fe είχε στην κατοχή του τα πυρομαχικά ως αποδεικτικό στοιχείο, αλλά δεν τα απαρίθμησε στον φάκελο της έρευνας ούτε αποκάλυψε την ύπαρξή τους στους δικηγόρους υπεράσπισης.

«Ο πραγματικός λόγος που δεν καταγράψατε αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία είναι επειδή θα μπορούσε να έχει θέσει σε κίνδυνο την υπόθεση επιβολής του νόμου», είπε ο Spiro για τον σερίφη στην Αλεξάντρια Χάνκοκ, την ειδική ερευνήτρια του εγκληματολογικού.

Η ανακούφιση του ηθοποιού με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι τεράστια καθώς αν καταδικαζόταν, θα αντιμετώπιζε ως και 18 μήνες φυλάκισης.

Όλα έγιναν όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» τράβηξε από μία θήκη το πιστόλι που χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες του ρόλου, πυροβολώντας θανάσιμα την κινηματογραφίστρια και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Ο ηθοποιός δήλωνε εξ αρχής αθώος μιας και πίστευε πως το πιστόλι δεν είχε μέσα αληθινές σφαίρες αλλά ειδικές ψεύτικες που χρησιμοποιούνται στις ταινίες.

Για αυτό το τραγικό λάθος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε φυλάκιση 18 μηνών η οπλοποιός της ταινίας Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ, η οποία ήδη έχει ασκήσει έφεση.

Φωτογραφείες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις