Κόσμος

Αλεξέι Ναβάλνι: Άνδρες εξαφανίζουν κάθε ίχνος του από αυτοσχέδια μνημεία μέσα στη νύχτα

Πάνω από 350 συλλήψεις υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι έχουν γίνει στη Ρωσία από τη μέρα που έγινε γνωστός ο θάνατος του μεγάλου πολιτικού αντιπάλου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι αφήνουν λουλούδια και ανάβουν κεριά σε «αυτοσχέδια» μνημεία, ενώ την ίδια ώρα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν γίνεται πλέον καμία αναφορά στον θάνατό του.

Η Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να εξαφανίσει κάθε ίχνος του Ναβάλνι και αυτός είναι ένας από τους λόγους, που μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί η σορός του στην οικογένειά του.

Μάλιστα, ανεξάρτητο ρωσικό μέσο ενημέρωσης, το Sotavision, κατέγραψε απίστευτες σκηνές όπου άνδρες ντυμένοι στα μαύρα απομακρύνουν βιαστικά λουλούδια και κεριά αφιερωμένα στο Ναβάλνι και καταστρέφουν το αυτοσχέδιο μνημείο. 

Λίγα μέτρα πιο πέρα αστυνομικοί περιφρουρούν την πλατεία, ενώ περαστικοί κοιτούν με απορία όσα συμβαίνουν. 

 

Η ομάδα του Ναβάλνι θεωρεί ότι πίσω από τον θάνατό του βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν και εικάζουν πως τώρα η κυβέρνηση Πούτιν προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαφανίσει οτιδήποτε θυμίζει τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Αυτός είναι και ο λόγος που συλλαμβάνουν όποιον αποφασίσει να αποτίσει φόρο τιμής στον Ναβάλνι αφήνοντας ένα λουλούδι.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πούτιν: «Αμετάβλητη» η θέληση για την ενίσχυση του ρωσικού στρατού σε έναν κόσμο «γρήγορων αλλαγών»
«Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις μαχητικές ικανότητες του στρατού και του ναυτικού, την προετοιμασία του για μάχη ως ουσιώδους συνιστώσας της ασφάλειας της Ρωσίας»
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν