Τετάρτη, 2 Οκτ.
25oC Αθήνα

Αλεξίσφαιρο γιλέκο του Banksy αναμένεται να πιάσει έως 300.000 λίρες σε δημοπρασία

Αλεξίσφαιρο γιλέκο του Banksy αναμένεται να πιάσει έως 300.000 λίρες σε δημοπρασία
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένα διαφορετικό έργο του σπουδαίου Banksy αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s. Πρόκειται για ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που δημιουργήθηκε ως διαμαρτυρία για την εγκληματικότητα ανάμεσα στις συμμορίες της Βρετανίας.

Το συγκεκριμένο αλεξίσφαιρο γιλέκο του Banksy ενδέχεται να πωληθεί σε δημοπρασία έως και 300.000 αγγλικές λίρες.

Ο οίκος Sotheby’s δήλωσε ότι θα είναι το πρώτο αντικείμενο που θα δημοπρατηθεί από μια συλλογή πέντε έργων τέχνης, τα οποία ο διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου από το Μπρίστολ παρουσίασε σε μια βιτρίνα καταστήματος στο Κρόιντον του Λονδίνου το 2019.

Πριν από πέντε χρόνια, ο Stormzy στο φεστιβάλ Glastonbury φορούσε ένα παρόμοιο γιλέκο.

«Με έναν τρόπο που μόνο ο Banksy μπορεί, καταφέρνει να συμπυκνώσει δυναμικά ένα πολύπλοκο κοινωνικό ζήτημα μέσα από ένα αντικείμενο που προκαλεί έντονα συναισθήματα» δήλωσε η επικεφαλής της πώλησης σύγχρονων έργων στον οίκο Sotheby’s, Emma Baker.

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο, το οποίο κατασκευάστηκε από μία πρώην αστυνομική στολή και φέρει την εικόνα της εθνικής σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βορείας Ιρλανδίας (Union Jack) παραπέμπει στην αυξανόμενη εγκληματικότητα με μαχαίρι και τη βία των συμμοριών στις πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το έργο τέχνης είναι πιο επίκαιρο τώρα από ό,τι όταν το πρώτο γιλέκο έκανε το ντεμπούτο του στο Glastonbury – ένα γεγονός που το είδε να γίνεται σύμβολο μιας καθοριστικής πολιτιστικής στιγμής» πρόσθεσε η επικεφαλής της πώλησης.

Σύμφωνα με το ΒΒC, το έργο τέχνης θα εκτεθεί κατά τη διάρκεια του «Frieze Festival», μιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης στο Λονδίνο, πριν πωληθεί σε δημοπρασία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις