Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Αλγερία: Σκότωσε και τον σκύλο του Ομάρ – Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον 61χρονο που κρατούσε όμηρο τον 45χρονο επί 26 χρόνια

Αλγερία: Σκότωσε και τον σκύλο του Ομάρ – Φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον 61χρονο που κρατούσε όμηρο τον 45χρονο επί 26 χρόνια

Σοκαρισμένος και φοβισμένος εξακολουθεί να είναι ο Ομάρ Μπιν Ομράν, ο άνθρωπος που επί 26 χρόνια βρισκόταν φυλακισμένος στα χέρια του απαγωγέα του στην Αλγερία, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Ο 45χρονος σήμερα Ομάρ βρέθηκε φυλακισμένος στο υπόγειο ενός στάβλου που διατηρεί ο 61χρονος απαγωγέας του στην Αλγερία. Ο Ομάρ είχε απαχθεί σε ηλικία 19 ετών από τον γείτονά του καθώς πήγαινε στη σχολή του και έκτοτε όλοι πίστεψαν ότι ήταν νεκρός.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ξάδερφος του Ομάρ σημείωσε πως η οικογένεια είναι σε «καταστροφικό σοκ», ενώ ο Ομάρ εξακολουθεί να είναι φοβισμένος, μιας και είναι η πρώτη φορά έπειτα από χρόνια που βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο. 

«Είναι κάτι περισσότερο από σοκαρισμένος. Είναι φοβισμένος, δεδομένου του γεγονότος ότι για 26 χρόνια ήταν υπό περιορισμό, και άρα δεν έχει συνηθίσει να είναι σε ανοιχτό χώρο» είπε ο Χαλέντ Ρεγκάμπ, ξάδερφος του Ομάρ.

Ο Ρεγκάμπ είπε επίσης ότι ο σκύλος του Ομάρ βρέθηκε νεκρός δύο εβδομάδες μετά την απαγωγή του και όπως είπε συνήθιζε να πηγαίνει έξω από τον στάβλο που ήταν φυλακισμένος και να κλαίει. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο 61χρονος απαγωγέας του Ομάρ σκότωσε τον σκύλο για να μην κινήσει υποψίες…

Η μητέρα του Ομάρ πέθανε το 2013 και ήταν η μόνη που πίστευε ότι ο γιος της ζει. 

Ο Ρεγκάμπ απάντησε και στο ερώτημα γιατί ο Ομάρ δεν προσπάθησε να δραπετεύσει αυτά τα 26 χρόνια που ήταν υπό περιορισμό, ο ξάδερφός του απάντησε ότι: «Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει και εμάς. Ο στάβλος κάτω από τον οποίο τον κρατούσαν είχε μέσα πρόβατα. Είχε στάχια και από αυτά ήταν καλυμμένη η είσοδος του υπόγειου χώρου. Ακόμα και όταν εμείς τον ρωτήσαμε γιατί δεν φώναξες, γιατί δεν αντιστάθηκες, γιατί δεν έφυγες από το σπίτι, η απάντησή του ήταν απλή. Μας είπε “δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω, ούτε να περπατήσω”».

Ο ίδιος ο Ομάρ περιέγραψε την κατάσταση που βίωνε πως ήταν σαν κάποιος να του είχε κάνει μάγια, ενώ δεν είναι σαφές αν ο 61χρονος νάρκωνε τον Ομάρ.

Ο 61χρονος συνελήφθη χάρη στη μαρτυρία του αδερφού του που κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο αδερφός του κρύβεται πίσω από την απαγωγή του Ομάρ. 

Ο 61χρονος είναι δημόσιος υπάλληλος και ζούσε μόνος του στο σπίτι αν και συχνά τον είχαν δει να αγοράζει προμήθειες που θα αντιστοιχούσαν σε δύο άτομα. Πλέον βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις