Τετάρτη, 9 Οκτ.
28oC Αθήνα

Άλλα 225 εκ. δολάρια από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ για την αντιπυραυλική άμυνα

Άλλα 225 εκ. δολάρια από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ για την αντιπυραυλική άμυνα

Τι κι αν σκοτώνονται άμαχοι, τι κι αν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί ισοπεδώνουν πόλεις, χωριά και συνοικίες στη Λωρίδα της Γάζας, το αμερικανικό κογκρέσο ενέκρινε την παροχή επιπλέον 225 εκ. Δολαρίων για την ενίσχυση της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ.

Ομόφωνα ενέκρινε το αμερικανικό κογκρέσο την παροχή επιπλέον 225 εκ. δολαρίων (περίπου 167 εκ. ευρώ) για την ενίσχυση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ!

Η αποδέσμευση των πόρων αυτών πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων

Μάλιστα κατα δήλωση του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Μιτς Μακόνελ, “με την έγκριση και από τα δύο κόμματα αυτού του μέτρου, στέλνουμε ένα μήνυμα στη Χαμάς ότι οι τρομοκρατικές τακτικές της και οι προσπάθειές της να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό του Ισραήλ δεν θα επιτύχουν”.

Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζονται οι ανελέητοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την οργή στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο ΟΗΕ και οργανώσεις αρωγής απευθύνουν έκκληση για τη συγκέντρωση 369 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 272 εκατ. ευρώ) για τις «άμεσες ανάγκες» των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πρέπει να σταματήσουν άμεσα τα δεινά του λαού της Γάζας», δήλωσε ο Τζέιμς Ρόλεϊ, αναπληρωτής συντονιστής του ΟΗΕ για τη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

«Ως πρώτο βήμα όλες οι οργανώσεις αρωγής θα πρέπει να αποκτήσουν ασφαλή πρόσβαση ή ασφαλή διέλευση» στη Γάζα, επεσήμανε.

Την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη ζηετί ο Κέρι

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ζήτησε σήμερα από την Τουρκία και το Κατάρ να ασκήσουν την επιρροή τους για να διασφαλίσουν την απελευθέρωση ενός ισραηλινού στρατιώτη, που απήγαγαν παλαιστίνιοι μαχητές.

Ο Κέρι συνομίλησε με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ Χάλιντ μπιν Μοχάμεντ αλ Ατίγια καθώς και με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου λίγη ώρα αφού ενημερώθηκε για την απαγωγή ενός ισραηλινού στρατιώτη και τον φόνο δύο ακόμη στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς επέστρεφε στις ΗΠΑ από την Ινδία.

Λίγο νωρίτερα η Ουάσινγκτον είχε καταδικάσει έντονα τον φόνο δύο ισραηλινών στρατιωτών και την απαγωγή ενός ακόμη.

Ο Κέρι ζήτησε από τη Χαμάς να απελευθερώσει αμέσως και χωρίς όρους τον στρατιώτη, ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τις προσπάθειές της να τερματιστούν οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Διαβάστε
Καρέ καρέ η στιγμή που ισραηλινός πύραυλος χτυπάει σπίτι στη Γάζα μπροστά στα μάτια αμάχων – Λεπτά πριν έφυγε 35μελής οικογένεια – Θρύψαλα η εκεχειρία

Γάζα: Η εκεχειρία δεν κράτησε ούτε μια ώρα! Ισραηλινά πυρά σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους

Γάζα: Ποιος θα σπάσει πρώτος την εκεχειρία των 72 ωρών;

Απασφάλισε ο Ερντογάν! Οι επιχειρήσεις στη Γάζα του θυμίζουν τον Χίτλερ

Δεν “χαμπαριάζει” τίποτα – Νετανιάχου: Με ή χωρίς εκεχειρία οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν

Συγκλονιστικοί οι αριθμοί από τη θηριωδία του Ισραήλ στη Γάζα

Ξέσπασε σε κλάματα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τη σφαγή σε σχολείο της Γάζας (VIDEO)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε