Site icon NewsIT

Άλλα κόλπα στην Ινδία… Αστυνομικός ντυμένος ‘’κορονοϊός’’ επιβάλλει την καραντίνα

02.04.2020 | 23:18
Άλλα κόλπα στην Ινδία… Αστυνομικός ντυμένος ‘’κορονοϊός’’ επιβάλλει την καραντίνα

Σε άλλο επίπεδο πέρασε την επιβολή των κανόνων καραντίνας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού ο αστυνομικός Rajesh Babu, στην Τσενάι, πρωτεύουσα του ινδικού κρατιδίου Ταμίλ Ναντού.

Επιβάλλει τον νόμο φορώντας ειδικά κατασκευασμένο κράνος στο οποίο απεικονίζεται ο κορονοϊός. Το κράνος έχει πολλές κόκκινες ακίδες με βολβούς στις άκρες τους και οι φωτογραφίες έχουν γίνει viral στο Διαδίκτυο.

Την ιδέα είχε ο καλλιτέχνης B Gowtham -ιδρυτής τής, με έδρα την Τσενάι, οργάνωσης Art Kingdom- αφότου παρατήρησε ότι οι κάτοικοι της πόλης δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας. «Ο κόσμος δεν προσέχει αρκετά τα θέματα υγείας» δήλωσε, στο Australian Breaking News Today, ο καλλιτέχνης. «Έχουμε οδηγίες από την κυβέρνηση να μην βγαίνουμε έξω. Παρ’ όλα αυτά, βλέπουμε κόσμο να περιφέρεται χωρίς το κατάλληλο υλικό προστασίας, χωρίς μάσκες» τόνισε. Θεώρησε ότι ο κόσμος δεν παίρνει στα σοβαρά τον ιό επειδή είναι αόρατος. Κι αποφάσισε να κάνει κάτι ώστε να τον βλέπουν να έρχεται καταπάνω τους. Τότε «θα φοβηθούν», είπε. Πήγε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

«Δούλευαν ασταμάτητα και θέλησα να ελαφρύνω το βάρος τους και να κάνω τους ανθρώπους περισσότερο συνειδητούς» εξήγησε, και αφού εξασφάλισε την υποστήριξή τους στρώθηκε στη δουλειά. Μιας και όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά, αυτοσχεδίασε: χρησιμοποίησε εφημερίδες και χαρτί υγείας για να κατασκευάσει το κράνος και το έδωσε στον αστυνόμο Rajesh Babu. Ο οποίος ενθουσιάστηκε. Ντύθηκε κορονοϊός και όταν χρειαστεί απειλεί: «Αν βγείτε έξω, θα μπω μέσα».

Ο αστυνόμος μίλησε στο Asia News International: «Παίρνουμε όλα τα μέτρα αλλά παρ’ όλα αυτά ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους. Άρα αυτό το κράνος-κορονοϊός είναι ένα από τα μέτρα που παίρνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι ο κόσμος έχει επίγνωση της σοβαρότητας της αστυνομίας. Το κράνος είναι μια προσπάθεια να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

«Όταν το φοράω αυτό, στο μυαλό αυτών που μετακινούνται έρχεται η σκέψη του κορονοϊού» δήλωσε ο Rajesh Babu στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Ειδικά τα παιδιά αντιδρούν έντονα στη θέα του κράνους και θέλουν να τα πάνε σπίτι».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version