Site icon NewsIT

Άλλες 99 βουρδουλιές για µία φωτογραφία

06.09.2010 | 08:42
Άλλες 99 βουρδουλιές για µία φωτογραφία

Αγνοώντας τη διεθνή κατακραυγή, η κυβέρνηση του Ιράν καταδίκασε ξανά την Σακινέχ σε 99 βουρδουλιές γιατί επέτρεψε να δημοσιευθεί φωτογραφία της χωρίς την ισλαμική μαντίλα. Ήδη αντιμετωπίζει ποινή εκτέλεσης διά λιθοβολισμού.  

Κλείνοντας τα αυτιά του στη διεθνή κατακραυγή, η κυβέρνηση του Ιράν καταδίκασε τη Σακινέχ Μοχαµάντι Αστιάνι – που αντιμετωπίζει ποινή εκτέλεσης διά λιθοβολισμού µε την κατηγορία της µοιχείας – σε 99 βουρδουλιές στη φυλακή όπου κρατείται για «διασπορά διαφθοράς και απρέπειας».
 
Η Αστιάνι έχει ήδη υποβληθεί σε µαστίγωµα µε άλλες 99 βουρδουλιές για µοιχεία. Η απόφαση αυτή, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί επίσηµα, αλλά τη γνωστοποίησαν µέλη της οικογένειάς της, επιβλήθηκε επειδή επέτρεψε να δηµοσιευθεί φωτογραφία της χωρίς την ισλαµική µαντίλα σε βρετανική εφηµερίδα.
 
Βέβαια, χθες έγινε γνωστό ότι η φωτογραφία που δηµοσίευσε η εφηµερίδα «Τimes» στις 28 Αυγούστου δεν έδειχνε τη Σακινέχ αλλά µια άλλη γυναίκα. Ο γιος της Σακινέχ, Σαγιάντ, σε επιστολή του κατηγορεί τις ιρανικές αρχές ότι χρησιµοποίησαν τη φωτογραφία «ως δικαιολογία για να τιµωρήσουν τη µητέρα µου».
 
Εκτός από αντιδράσεις όµως µέσα στο Ιράν, η εκστρατεία για τη Σακινέχ φαίνεται ότι προκαλεί και αντιπαραθέσεις µεταξύ των διασηµοτήτων στη Γαλλία. Η διάσηµη ηθοποιός Κατρίν Ντεβέν από τη Βενετία, όπου βρίσκεται για το κινηµατογραφικό φεστιβάλ, επιτέθηκε χθες στην Κάρλα Μπρούνι για τη συµµετοχή της στην εκστρατεία αυτή, λέγοντας ότι «µε το παρελθόν που έχει θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική».

Η 66χρονη Ντενέβ δήλωσε ότι µε την επιστολή συµπαράστασης που έστειλε η πρώτη κυρία της Γαλλίας στη Σακινέχ «έδωσε το δικαίωµα στους ιρανούς συντηρητικούς να εκµεταλλευθούν το παρελθόν της για να αµαυρώσουν το διεθνές κύµα υποστήριξης». Μια ιρανική εφηµερίδα αποκάλεσε την Κάρλα Μπρούνι «πόρνη που διαλύει γάµους». «Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική κάποια µε το δικό της παρελθόν», σχολίασε η Ντενέβ. «Η άλλη πλευρά εκµεταλλεύθηκε το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε πολλές σχέσεις µε διάφορους διάσηµους και είναι σαν να της λέει: Κοίτα τη δουλειά σου».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version