Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Άλλη μια νίκη για το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν

Άλλη μια νίκη για το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν

Η νότια Γαλλία ψήφισε ξανά Εθνικό Μέτωπο και αυτή τη φορά ο υποψήφιος του κόμματος της Μαρίν Λεπέν νίκησε εκείνη του UMP στην πόλη Μπινιόλ.

Στην πόλη των 17.000 κατοίκων ο δήμαρχος ήταν κομμουνιστής. Αλλά τώρα, η ψήφος των πολιτών κατέληξε στον ακροδεξιό υποψήφιο.

Ο υποψήφιος του Εθνικού Μετώπου στις μερικές περιφερειακές εκλογές κέρδισε την ψηφοφορία στο δεύτερο γύρο με 53,9% των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα οριστικά αποτελέσματα.

Ο Λοράν Λοπέζ συγκέντρωσε 5.031 ψήφους έναντι 4.301 της αντιπάλου του, του δεξιού UMP, Κατρίν Ντελζέρ (46,1%), σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά.

Η πρόεδρος του FN Μαρίν Λεπέν έσπευσε να χαιρετίσει την “ωραία νίκη” του υποψηφίου της στην Μπινιόλ με αντίπαλο μία υποψήφια της συντηρητικής αντιπολίτευσης, “η οποία επιβεβαιώνει το θάνατο του δημοκρατικού ρεπουμπλικανικού μετώπου”.

Υπενθύμισε πως το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν υπέρ του κόμματος της δεξιάς UMP στο δεύτερο γύρο προκειμένου να μην εκλεγεί ο υποψήφιος του FN.

Σύμφωνα με τη Λεπέν, ακόμη και αν δεν επρόκειτο παρά για μια μερική περιφερειακή εκλογή, “αυτό προλέγει μια επιθυμία αλλαγής των Γάλλων που πρόκειται να την εκφράσουν, που πρόκειται να κινητοποιηθούν”, για τις δημοτικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2014 στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστια ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία

Μαρίν Λεπέν: Μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι με την Χρυσή Αυγή!

Κατεβαίνει υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Λεπέν

Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Μαρίν Λεπέν

Η Μαρίν Λε Πεν ζήτησε να διώξουν τον Μπενζεμά από την Εθνική Γαλλίας

Μήνυση στην Μαντόνα από το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο – Έδειξε την Λεπέν με σβάστικα στο μέτωπο BINTEO

Ο Λεπέν θα ζητήσει αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ από την Μαντόνα

Η εγγονή Λεπέν συνεχίζει την… ακροδεξιά δυναστεία

Λεπέν: Ο Σαρκοζί δε σεβάστηκε τους ψηφοφόρους μου

Αλλού προβληματίζονται και αλλού…πανηγυρίζουν για την άνοδο της Λεπέν!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε