Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Άλλος ένας συνεργάτης του Τραμπ έλεγε ψέματα στο FBI για τις επαφές με την Ρωσία

Άλλος ένας συνεργάτης του Τραμπ έλεγε ψέματα στο FBI για τις επαφές με την Ρωσία

Δεν… ηρεμεί η κυβέρνηση Τραμπ από τα σκάνδαλα για επαφές με την Ρωσική κυβέρνηση, την περίοδο πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Άλλος ένας πρώην σύμβουλος λοιπόν ομολόγησε πως είπε ψέμματα στο FBI σχετικά με τις επαφές που είχε με πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Φλιν παραδέχτηκε ότι κατέθεσε ψευδώς σε πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας ότι δεν ζήτησε από τον Ρώσο πρεσβευτή Σεργκέι Κισλιάκ να αποφύγει η Μόσχα να κλιμακώσει την ένταση, μετά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της από τις ΗΠΑ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Δήλωσε επίσης ψευδώς ότι δεν θυμάται ότι ο Ρώσος διπλωμάτης του είπε ότι η Ρωσία αποφάσισε να αντιμετωπίσει με μετριοπάθεια τις κυρώσεις, ως αποτέλεσμα του αιτήματός του.

Φέρεται επίσης να δήλωσε αναληθώς ότι δεν ζήτησε από τον πρεσβευτή της Ρωσίας να καθυστερήσει την ψηφοφορία σε ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ότι ο διπλωμάτης ουδέποτε του ανέφερε ποια θα είναι η απάντηση της Ρωσίας στο αίτημά του.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Φλιν αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου σήμερα στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις