Κόσμος

Αλβανία: Συλλήψεις για την ληστεία – μαμούθ στο αεροδρόμιο των Τιράνων!

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλβανία με την κινηματογραφική ληστεία στο αεροδρόμιο των Τιράνων, με λεία περίπου 10.000.000 ευρώ!

Η αστυνομία στην Αλβανία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι για την εντυπωσιακή ληστεία στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων “Μητέρα Τερέζα”, απ’ όπου οι δράστες άρπαξαν πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν στη Βιέννη με πτήση της Austrian Airlines.

Οι συλλήψεις στην Αλβανία

Οι ύποπτοι είναι όλοι άνδρες, ηλικίας από 25 έως 38 ετών. Οι αρχές δεν διευκρίνισαν ούτε πότε έγιναν οι συλλήψεις, ούτε αν βρέθηκαν τα χρήματα.

[read4more]

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, κλάπηκαν από 6 έως 10 εκατομμύρια ευρώ σε αυτήν την επιχείρηση-αστραπή που κράτησε λιγότερα από 5 λεπτά, στις 9 Απριλίου. Ο ένας από τους δράστες, πιθανότατα ο επικεφαλής τους, ήταν σεσημασμένος και σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Πάντα σύμφωνα με δημοσιεύματα αλβανικών μμε, μεταξύ των φερόμενων δραστών είναι και ένας που θεωρείται ισλαμιστής και είχε σπουδάσει θεολογία στην Υεμένη. Είχε συλληφθεί μάλιστα το 2006 από τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν, όπου πολεμούσε στο πλευρό των Ταλιμπάν. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο, που θύμιζε χολιγουντιανή ταινία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σφοδρές επικρίσεις για την ασφάλεια του χώρου. Κακοποιοί έχουν επιτεθεί πολλές φορές σε οχήματα χρηματαποστολών που κατευθύνονται στο αεροδρόμιο. Κυρίως για λόγους ασφαλείας, η κεντρική τράπεζα της Αλβανίας δεν δέχεται καταθέσεις σε ξένα νομίσματα, τα οποία στέλνονται στο εξωτερικό.

Μετά τη ληστεία, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει ότι την ασφάλεια της πρόσβασης στο αεροδρόμιο θα αναλάβει στο εξής ο στρατός.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως τις 22 Απριλίου λόγω του φονικού σεισμού
Η κατάπαυση του πυρός έχει «στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών ανακούφισης και ανοικοδόμησης και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» μετά τον σεισμό της Παρασκευής
Καταστροφές σε κτίριο στη Μιανμάρ, μετά τον σεισμό