Κόσμος

Αλβανός πρόεδρος κατά αστυνομικών: «Θα σας γ@μ@σ@»

Πρωτόγνωρες εικόνες στα Τίρανα με τον Αλβανό Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα να γίνεται -μπροστά στις κάμερες- έξω φρενών και να ακούγεται να απειλεί αστυνομικούς λέγοντας «θα σας γ@μ@σ@», επειδή εκείνοι εκτελώντας απόφαση του δήμου Τιράνων, πήγαν να κάνουν έξωση σε γραφεία που είχαν παραχωρηθεί από το 2016 στο μικρό δεξιό κόμμα «FRD». 

Δείτε ΕΔΩ το ξέσπασμα του Αλβανού Προέδρου

Σε ανοικτή σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Έντυ Ράμα

Ο Αλβανός πρόεδρος μπαίνει έξαλλος με τους σωματοφύλακές του στα γραφεία οι οποίοι και απωθούν τον εκπρόσωπο του δήμου αλλά και τους ένστολους που τον συνοδεύουν. Και αυτό συμβαίνει -όπως εξήγησε μετά- επειδή πίσω από την έξωση κρύβεται ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντυ Ράμα, ο οποίος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Απριλίου, θέλει να διασπάσει το αντιπολιτευτικό μέτωπο που στρέφεται εναντίον του. 

Δείτε ΕΔΩ την ένταση

Μαζί και η γυναίκα του

Στο μέτωπο αυτό πέραν του δεξιού Μπάσα, διαδόχου του Σαλί Μπερίσα στο δημοκρατικό κόμμα, έχει ταχθεί και η σύζυγος του Μέτα, που «κληρονόμησε» απ’ τον ίδιο την προεδρία του κόμματός «Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη». Μέτα και Μόνικα Κριεμάδι, βρίσκονται σε σφοδρή πολιτική σύγκρουση με τον Έντυ Ράμα, αφού ο τελευταίος στην πιθανότερη περίπτωση να ξανακερδίσει τις εκλογές, το μόνο που του απομένει είναι να «αποκαθηλώσει» απ’ την προεδρία της δημοκρατίας και τον σημερινό Αλβανό πρόεδρο. 

Ύβρεις και απειλές εν όψει εκλογών

Πέραν των ύβρεων ο Μέτα ακούγεται να λέει στον εκπρόσωπο του δήμου: «Βγες έξω γιατί θα σε πάω στη φυλακή με τα χέρια μου. Έξω, έξω, μασκαρά …». Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στα κόμματα δικαιούνται να παραχωρούνται δωρεάν γραφεία αν στις τρεις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές έχουν  εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 1%. Αυτό το δικαίωμα ανήκει επίσης στο πολιτικό κόμμα, του οποίου μέλους έχει εκλεγεί πρόεδρος δημοκρατίας όπως ο Μπαμίρ Τόπι. Ο τελευταίος όμως πριν λίγο καιρό αποφάσισε να αποσυρθεί εντελώς από την πολιτική και να παραιτηθεί ακόμη και από απλό μέλος του «FRD». Μετά το επεισόδιο Μέτα πάντως, το μικρό δεξιό κόμμα κράτησε τα γραφεία του, μέχρι να ξαναεμφανιστούν οι αστυνομικοί με την «έξωση» στο χέρι ..!

Βασίλης Χήτος

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837