Site icon NewsIT

Αμελί Ουντεά Καστερά: Πρώην τενίστρια και τρίτεκνη η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού που φίλησε «παθιασμένα» τον Μακρόν

31.07.2024 | 17:14
Αμελί Ουντεά Καστερά: Πρώην τενίστρια και τρίτεκνη η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού που φίλησε «παθιασμένα» τον Μακρόν

Παντρεμένη, μητέρα τριών παιδιών και πρώην επαγγελματίας τενίστρια είναι η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά Καστερά που έδωσε το «ανάρμοστο» φιλί στον Εμανουέλ Μακρόν και έγινε viral. 

Το… παθιασμένο φιλί 46χρονης Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού στον Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε «σεισμό» στη Γαλλία και πιθανότατα λίγα νεύρα στην Μπριζίτ Μακρόν.

Μετά την φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, η Αμελί Ουντεά Καστερά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της και φίλησε με… περίσσιο πάθος τον Γάλλο πρόεδρο κάπου ανάμεσα στον λαιμό και στο μάγουλο.

Ποια είναι όμως η Αμελί Ουντεά Καστερά, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, η οποία τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για το ιδιαίτερο τετ α τετ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν;

Γεννημένη στις 9 Απριλίου 1978 στο Παρίσι, η Amélie Oudéa-Castéra είναι πολιτικός, business woman και πρώην επαγγελματίας τενίστρια. Βρίσκεται στη θέση της υπουργού Αθλητισμού, Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Γαλλίας από τον Μάιο του 2022, είναι σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών.

Η πρώην επαγγελματίας τενίστρια που έγινε υπουργός

Yπήρξε πρωταθλήτρια στο τένις σε ηλικία 14 ετών, με μεγάλες διακρίσεις στο Γαλλικό Όπεν και το Wimbledon. Ως επαγγελματίας παίκτρια, είχε καταταχθεί στην 251η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Τον Ιούνιο του 1996, μετά την ήττα της στο Ρολάν Γκαρός, αποφάσισε να εγκαταλείψει το τένις και να ξεκινήσει τις σπουδές της.


Υπήρξε Γενική Διευθύντρια της Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις, ενώ ήταν για αρκετά χρόνια επικεφαλής του τμήματος e-commerce, data and digital του γαλλικού κολοσσού Carrefour.

Έχει εργαστεί ως κορυφαίο στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας AXA.

Στις 20 Μαΐου του 2022, η τότε πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν της εμπιστεύτηκε το υπουργείο Αθλητισμού και Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Στις 11 Ιανουαρίου του 2024, επί θητείας Γκαμπριέλ Ατάλ, παρέμεινε στο υπουργείο Αθλητισμού ωστόσο, της ανατέθηκε και δεύτερο χαρτοφυλάκιο: το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο δέχθηκε σκληρή κριτική όταν εξέφρασε την απογοήτευσή της για τους δασκάλους στο δημόσιο σχολείο όπου φοιτούσε ο μεγαλύτερος γιος της, με αποτέλεσμα να τον μεταφέρει σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο. 

Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους ισχυρίστηκαν ότι είχαν αρνηθεί να προαχθεί μια τάξη το παιδί, όπως τους είχε ζητηθεί. Έτσι η θητεία της στο συγκεκριμένο υπουργείο έληξε άδοξα τον επόμενο μήνα.

Τον Μάρτιο του 2024, η Amélie Oudéa-Castéra αποκάλυψε ότι το 2023 περισσότεροι από 300 Γάλλοι προπονητές, δάσκαλοι και αθλητικοί παράγοντες είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ή για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης.

Η ίδια αποκάλυψε ότι από το 2020 έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 1.284 αγωγές κατά προπονητών, δασκάλων και αθλητικών παραγόντων, με τους 186 από αυτούς να αντιμετωπίζουν κατηγορίες και στους 624 από αυτούς να έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Στις 13 Ιουλίου 2024, η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού φόρεσε μαγιό και κολύμπησε στον Σηκουάνα, με τηλεοπτικό συνεργείο να καταγράφει το γεγονός, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες των αθλητών για την ποιότητα των νερών του ποταμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.


Η Αμελί Ουντεά Καστερά είναι παντρεμένη με τον τραπεζίτη Φρεντερίκ Ουντεά από το 2006 ο οποίος είναι ο πρώην CEO της Société Générale και νυν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sanofi κι έχουν τρία παιδιά. 

Πηγή εσωτερικών φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version