Κόσμος

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Τα αεροπλανοφόρα μας στη Μέση Ανατολή έστειλαν ισχυρό μήνυμα αποτροπής στο Ιράν

Μήνυμα προς το Ιράν είναι η παρουσία της τεράστιας δύναμης κρούσης που έχουν συγκεντρώσει οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή αναφέρει το αμερικανικό πεντάγωνο.

Και όλα αυτά την ώρα που η διεθνής κοινότητα αναμένει τα αντίποινα του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του Χανίγιε, του αρχηγού της Χαμάς στην Τεχεράνη και  την κατάσταση  στη Μέση Ανατολή να μυρίζει μπαρούτι.

«Μεταφέραμε δύναμη κρούσης στην περιοχή που νομίζω ότι θα επηρεάσει τον υπολογισμό των αξιωματούχων του Ιράν για το πώς και αν επιλέξουν να ανταποκριθούν», δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ.

«Έχουμε στην Μέση Ανατολή δύο ομάδες κρούσης με αεροπλανοφόρα, η καθεμία με τέσσερα αντιτορπιλικά», είπε η Σινγκ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου στο Πεντάγωνο.

 

Πρόσφατα, στις 12 Αυγούστου, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν έδωσε εντολή σε δεύτερο αεροπλανοφόρο, το USS Abraham Lincoln, να σπεύσει στην περιοχή, κάτι που έγινε το βράδυ της Τετάρτης.

Κατά την Σινγκ η ενισχυμένη στάση των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή έστειλε ένα «πολύ ισχυρό» μήνυμα αποτροπής και ταυτόχρονα αποφασιστικότητας της Ουάσιγκτον να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ εάν δεχθεί επίθεση.

Ο χρήστης του Twitter OSINTdefender που παρακολουθεί και καταγράφει όσα αναφέρουν ανοικτές πηγές πληροφόρησης (Open Source Intelligence) παρουσίασε ένα γράφημα με τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και είναι αποκαλυπτικό.

Εν αναμονή αντίδρασης από το Ιράν και την Χεζμπολάχ

Ο αμερικανικός στρατός έσπευσε να ενισχύσει την παρουσία του τις τελευταίες εβδομάδες αφού το Ιράν και η Χεζμπολάχ υποσχέθηκαν να αντεπιτεθούν κατά του Ισραήλ για δύο δολοφονίες στη Βηρυτό και την Τεχεράνη, του Φουαντ Σουκρ της Χεζμπολάχ και του Ισμαήλ Χανίγιε της Χαμάς αντίστοιχα.

Αλλά η αναμενόμενη απάντηση δεν έχει έρθει ακόμη, με το Ιράν και τη λιβανέζικη εξτρεμιστική οργάνωση να λένε ότι το να αφήνουν τον «εχθρό» να περιμένει είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου.

μερικανοί αξιωματούχοι που έχουν γνώση των τελευταίων πληροφοριών επί του πεδίου, ανέφεραν την Πέμπτη πως αναμένονται κάποιου είδους αντίποινα από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, χωρίς να είναι σαφές αν τα αντίποινα αυτά θα αποτελούν μια κοινή επίθεση ή αν η κάθε πλευρά – Ιράν και Χεζμπολάχ – ακολουθήσουν ξεχωριστά τη δική τους τακτική.

«Οι Ιρανοί εξακολουθούν να είναι σε θέση να εξαπολύσουν επίθεση εντός 12 ή 24 ωρών από την στιγμή λήψης της απόφασης, την οποία όμως δεν έχουν λάβει ακόμη», είπε Αμερικανός αξιωματούχος στην αγγλόφωνη έκδοση της Al Arabiya.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας στην Al Arabiya υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι η εικόνα είναι ακόμα θολή ως προς το τι ακριβώς θα έκαναν οι Ιρανοί και η Χεζμπολάχ. Όσον αφορά τα στρατιωτικά μέσα των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, ο αξιωματούχος είπε ότι η προσδοκία είναι ότι θα παραμείνουν στη θέση τους για το άμεσο μέλλον.

Πηγή: OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
Εκλογή νέου Πάπα: Το Κονκλάβιο, ο μαύρος ή άσπρος καπνός κι όλο το περίπλοκο τελετουργικό στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό
Οι Καρδινάλιοι ψηφίζουν μυστικά τον υποψήφιό τους, γράφοντας το όνομά του σε ένα χαρτάκι και τοποθετώντας την ψήφο τους σε ένα δισκοπότηρο στην κορυφή ενός βωμού που βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας
Καρδινάλιοι στο Βατικανό
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1