Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Αμερικανός από την Αλάσκα πέρασε κατά λάθος στην Ρωσία!

Αμερικανός από την Αλάσκα πέρασε κατά λάθος στην Ρωσία!

Ο Αμερικανός Τζον Μάρτιν διέσχιζε στα μέσα του Ιουλίου τον ποταμό Γιούκον την Αλάσκα με το μικρό σκάφος του. Διαβάστε στη συνέχεια πώς άλλαξε Ήπειρο και φυσικά χώρα, χωρίς να το καταλάβει.

Ο Αμερικανός Τζον Μάρτιν από το Άνκορατζ της Πολιτείας της Αλάσκα βγήκε στην ανοιχτή θάλασσα. Εκεί συνάντησε άσχημες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του, να παρασυρθεί από τα ρεύματα, να μείνει μερικές ημέρες στην θάλασσα, μέχρι που έφτασε στα παράλια της ρωσικής πόλης Τσουκότκα.

Στην περιπέτεια του Μάρτιν από την Αλάσκα, αναφέρθηκε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα:

“Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο Αμερικανός πολίτης Τζον Μάρτιν αποφάσισε να βγει στην ανοιχτή θάλασσα και εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν αλλά και λόγω του ό,τι δεν διέθετε όργανα ναυσιπλοΐας, πέρασε μερικές μέρες στην θάλασσα με αποτέλεσμα να βρεθεί σε ρωσικό έδαφος”, δήλωσε η Ζαχάροβα.

Οι τοπικές αρχές στην Τσουκότκα παρείχαν στο Μάρτιν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του είναι ικανοποιητική.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις