Κόσμος

Άμστερνταμ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου

Τα κίνητρα του νεαρού που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον επιβατών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ την Παρασκευή ήταν "τρομοκρατικά", σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία και η δημοτική αρχή.

Ο ύποπτος, ένας 19χρονος Αφγανός που έχει άδεια παραμονής στη Γερμανία, ανακρίθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται αφού τραυματίστηκε και ο ίδιος όταν αστυνομικοί τον πυροβόλησαν για να τον ακινητοποιήσουν.

“Οι πρώτες δηλώσεις που έκανε ο ύποπτος αφήνουν να εννοηθεί ότι είχε τρομοκρατικά κίνητρα” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος. Ο νεαρός θα οδηγηθεί την Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου που θα αποφασίσει αν θα παρατείνει την κράτησή του.

Οι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν είναι Αμερικανοί πολίτες, τουρίστες που επισκέπτονταν την πόλη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ολλανδία, Πιτ Χούκστρα. Παραμένουν στο νοσοκομείο και τα τραύματά τους κρίνονται σοβαρά.

Η γερμανική αστυνομία ερεύνησε το σπίτι όπου διέμενε ο 19χρονος, κατόπιν αιτήματος των ολλανδικών αρχών. Κατασχέθηκαν πολλά “μέσα αποθήκευσης δεδομένων”, όπως ανακοινώθηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος