Δεν είναι έτοιμη να τα παρατήσει η διευθύντρια μιας Κλινικής Γυναικών στην Τάλσα της Οκλαχόμα, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνήτης της Πολιτείας υπέγραψε τον αυστηρότερο νόμο για τις αμβλώσεις στη χώρα.
Στον απόηχο της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την απαγόρευση του δικαιώματος στις αμβλώσεις, η Οκλαχόμα θέσπισε νόμο που απαγορεύει τον τερματισμό της κύησης από τη στιγμή της σύλληψης και επιτρέπεται στους πολίτες να μηνύουν όσους βοηθούν γυναίκες να κάνουν άμβλωση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στην Κλινική επικρατεί ησυχία τις τελευταίες μέρες, με τους ήχους που τη «σπάνε» να είναι από δάχτυλα που πληκτρολογούν και, περιστασιακά, κάποια καρέκλα γραφείου που τρίζει. Οι δύο νοσηλεύτριες που έχουν απομείνει σπανίως σηκώνονται από τις θέσεις τους.
Πριν από την απαγόρευση, η κλινική στην Τάλσα εξυπηρετούσε καθημερινά 30-40 ασθενείς και έκανε περίπου 500 αμβλώσεις κάθε μήνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Η αίθουσα αναμονής είναι άδεια (…) ενώ πριν από δυο μήνες κάθε καρέκλα θα ήταν πιασμένη», σχολίασε η Αντρέα Γκαλέγκος, η εκτελεστική διευθύντρια της κλινικής. «Λοιπόν, το να πηγαίνουμε από τόσα πολλά (ραντεβού) καθημερινά, στο μηδέν είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε.
Η Γκαλέγκος εξετάζει τις επιλογές της, όπως το να μεταφέρει την κλινική της σε μια Δημοκρατική Πολιτεία. Είπε όμως ότι δεν είναι έτοιμη να τα παρατήσει. «Είναι σημαντικό για εμένα προσωπικά, ως γυναίκα, ως μητέρα κοριτσιών, πρέπει να επιμείνω», τόνισε.
Στην κλινική πλέον γίνονται μόνο υπερηχογραφήματα σε γυναίκες που θέλουν να δουν πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη τους. Αν και δεν γίνονται πλέον αμβλώσεις, κάποιοι ακτιβιστές παραμένουν ακόμη απ’ έξω. Ο πάστορας Μπράντον Άλεν είναι ένας από αυτούς. «Έρχομαι ακόμα σ’ αυτό το μέρος επειδή λειτουργεί και στον ιστότοπό του διαφημίζει ότι θα βοηθήσει γονείς να δολοφονήσουν τα παιδιά τους. Όσο ισχύει αυτό, όσο έρχονται γονείς σ’ αυτό το μέρος, θα βρίσκομαι εδώ και θα ανοίγω το στόμα μου και θα ζητάω έλεος για αυτά τα παιδιά», είπε ο Μπράντον.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters