Πέμπτη, 18 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Anandi Gopal Joshi: Το doodle για την 19χρονη πρώτη γυναίκα γιατρό της Ινδίας

Anandi Gopal Joshi

Με doodle τιμά η Google τη σύντομη, αλλά μεγάλη στα έργα, ζωή της Anandi Gopal Joshi. Διαβάστε άγνωστες πτυχές της ζωής της νεαρής πρώτης γυναίκας γιατρού της Ινδίας.

Όχι μόνο ήταν η πρώτη γυναίκα γιατρός της Ινδίας, αλλά ήταν μόλις 19 ετών όταν ανέλαβε αυτό το δύσκολο έργο… Το όνομά της ήταν Anandi Gopal Joshi και η ιστορία της είναι μια ιστορία υπομονής, επιμονής αλλά πάνω από όλα, θάρρους. Η Google τιμά με doodle τη ζωή και το έργο της.

Anandi Gopal Joshi: Η ζωή, το έργο και το σύντομο τέλος της…

Ήταν 1886 όταν μία νεαρή γιατρός κατέβηκε από ένα πλοίο από την Αμερική, πρόθυμη να αναλάβει το ρόλο της γιατρού στο θηλυκό θάλαμο του νοσοκομείου Albert Edward στην περιοχή Κολχάπουρ στο Μαχαράστρα της Ινδίας.

Η Anandi Gopal Joshi παντρεύτηκε στην ηλικία των εννέα, όπως έτσι ήταν το έθιμο στην Ινδία του 19ου αιώνα. Ο σύζυγός της την ενθάρρυνε να συνεχίσει την εκπαίδευσή της και να αφοσιωθεί στο ενδιαφέρον της για την ιατρική. Όταν έκλεισε τα 16 της χρόνια, η Anandi Gopal Joshi πολεμώντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας και αποφασισμένη να πετύχει, έβαλε πλώρη για την Αμερική.

Έλαβε το ιατρικό της δίπλωμα από το Ιατρικό Κολέγιο Γυναικών της Πενσιλβανία, το οποίο σήμερα είναι γνωστό ως Drexel University College of Medicine. Λίγο αργότερα, επέστρεψε στην Ινδία με το όνειρο να ανοίξει μια ιατρική σχολή για γυναίκες.

Η ζωή της κόπηκε ξαφνικά, όταν λίγο πριν τα 22 της γενέθλια, πέθανε από φυματίωση. Ωστόσο, η κληρονομιά της και το μονοπάτι που χάραξε για γενιές γυναικών συνεχίζεται έως και σήμερα. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι ακόμα και ένας κρατήρας της Αφροδίτης φέρει το όνομά της!

To doodle αφιερωμένο στην νεαρή γιατρό

Το doodle της Google δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Kashmira Sarode με καταγωγή από την πόλη της Ινδίας, Μπανγκαλόρ, ο οποίος φαντάζεται τη στιγμή που η Joshi γιορτάζει το πτυχίο της.

Πηγή βίντεο: Rajamanickam Antonimuthu

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις