Κόσμος

Αναστασιάδης: Ικανοποίηση για τις αποφάσεις της ΕΕ για την Τουρκία

Ικανοποίηση για την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για συγκεκριμένες κυρώσεις για τις παραβιάσεις και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απόφαση της Ε.Ε. που έμπρακτα στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νομιμότητα στη θάλασσα της Κύπρου» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την εν λόγω απόφαση εξέφρασε γραπτώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι αυτή «ενεργοποιεί προηγούμενες πολιτικές αποφάσεις και εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων μας προς τη χώρα μας».

Έχοντας υπόψη τη δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος, εκφράζουμε ικανοποίηση διότι κατέστη εφικτό να ληφθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες κυρώσεις και έτσι γίνεται σαφέστερο το πολιτικό μήνυμα της ενωμένης Ευρώπης, πρόσθεσε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Πρόκειται, συνέχισε, για μια πολύ σημαντική απόφαση που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων της απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι νομικές πράξεις και τα περιοριστικά μέτρα θα συμβάλουν ούτως ώστε η τουρκική κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατό ούτε γίνεται ανεκτό να αυθαιρετεί, να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις και οι αυθαίρετες παρεμβάσεις και να επικρατήσει η νομιμότητα, κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837