Τρίτη, 8 Οκτ.
21oC Αθήνα

Αναχωρεί το τρένο με τις σορούς των θυμάτων, λένε ολλανδοί ιατροδικαστές

Αναχωρεί το τρένο με τις σορούς των θυμάτων, λένε ολλανδοί ιατροδικαστές

Το τρένο στο οποίο έχουν μεταφερθεί σοροί των θυμάτων της συντριβής του boeing της Malaysia Airlines θα αναχωρήσει αργότερα σήμερα για ένα τόπο όπου “θα μπορούμε να δουλέψουμε” δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής ιατροδικαστικής ομάδας.

“Το τρένο αναχωρεί. Δεν ξέρουμε πότε και δεν ξέρουμε τον προορισμό. Λάβαμε μια υπόσχεση: αναχωρεί σήμερα”, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο σιδηροδρομικό σταθμό της ανατολικής ουκρανικής πόλης Τορέζ.

“Αυτό που θέλω είναι να πάει το τρένο σε ένα μέρος όπου θα μπορούμε να δουλέψουμε. Και αυτό είναι προς το συμφέρον όλων, ιδιαίτερα των οικογενειών των θυμάτων”, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από τις δυνάμεις του να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους γύρω από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ-Ουκρανία. “Έδωσα τη διαταγή: σε ακτίνα 40 χλμ. από τον τόπο της τραγωδίας οι ουκρανοί στρατιωτικοί πρέπει να διακόψουν αμέσως τις επιχειρήσεις τους και να πάψουν να ανοίγουν πυρ”, δήλωσε ο Ποροσένκο, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον πρεσβευτή της Μαλαισίας στο Κίεβο.

Με τους συγγενείς των θυμάτων συναντάται η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η σύζυγός του Μάξιμα πρόκειται να συναντήσουν σήμερα τους συγγενείς των Ολλανδών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή της πτήσης της εταιρείας Malaysia Airlines.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα συναντήσουν τις οικογένειες σε τοποθεσία κοντά στην Ουτρέχτη (κεντρική Ολλανδία) μαζί με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Χθες, Κυριακή, πολλοί Ολλανδοί συγκεντρώθηκαν σε εκκλησίες για να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε

”Προετοιμαστείτε για παγκόσμιο σοκ μετά το έγκλημα με το Boeing”

Boeing: Συνεχίζεται η ύβρις με τις σορούς των θυμάτων -Το… συζητάνε για να τις μεταφέρουν, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι οι αντάρτες τις πήραν κρυφά

Boeing: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν συνομιλία που συνδέεται (;) με την κατάρριψη του αεροπλάνου

Boeing: Φιλορώσοι “φυγαδεύουν” πύραυλο στην Ουκρανία (video)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε