Κόσμος

Ανεξάρτητη Καταλονία; “Στοπ” από την ισπανική κυβέρνηση!

Η ισπανική κυβέρνηση θα εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία για την ανεξαρτησία στην Καταλονία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ινίγο Μέντες ντε Βίγο, μετά την ανακοίνωση από τον επικεφαλής αυτής της βορειοανατολικής ισπανικής περιφέρειας της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την απόσχιση την 1η Οκτωβρίου.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια που εξελίσσεται από μια ανακοίνωση σε γεγονός θα προσβληθεί από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Μέντες ντε Βίγο σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό το δημοψήφισμα δεν πρόκειται να διεξαχθεί γιατί είναι παράνομο».

Η καταλανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη υπογράψει διάταγμα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το οποίο ανακοίνωσε.

Η κεντρική κυβέρνηση έχει εμποδίσει στο παρελθόν προσπάθειες για απόσχιση καταθέτοντας προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση κέρδισε τις εκλογές στη Γροιλανδία - Τάσσεται υπέρ της σταδιακής ανεξαρτησίας της χώρας
Κανένα από τα κόμματα δεν πρόκειται να κερδίσει την πλειοψηφία των 31 εδρών και θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού
Ο αρχηγός του κόμματος Demokraatit, Γιανς Φρεντερίκ Νίλσεν