Κόσμος

Ανησυχία Μέρκελ για την κρίση στο Κατάρ

Την ανησυχία της για την κατάσταση στο Κατάρ εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας από την Πόλη του Μεξικού πλάι στον μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο. Η καγκελάριος τόνισε ακόμα την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ όλων των χωρών του Κόλπου αλλά και της Τουρκίας και του Ιράν προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πολιτική λύση συγκρούσεων όπως είναι η κατάσταση στη Συρία, η κατάσταση στη Λιβύη, ή η κατάσταση στο Ιράκ δεν θα συμβεί ποτέ αν συγκεκριμένοι παίκτες δεν συμπεριλαμβάνονται καν πλέον στη συζήτηση και αυτό περιλαμβάνει το Κατάρ, την Τουρκία και το Ιράν», είπε χαρακτηριστικά.

Η γερμανίδα καγκελάριος προσέθεσε ότι θα επιθυμούσε η ισορροπία των δυνάμεων να διατηρηθεί «με σύνεση» στην περιοχή καθώς και ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα έπρεπε να είναι στην ατζέντα της Συνόδου G20 που θα γίνει τον επόμενο στο Αμβούργο. Αραβικά κράτη συνέχισαν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κατάρ τοποθετώντας δεκάδες άτομα που έχουν σχέση με τη χώρα σε λίστες τρομοκρατών.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο ασφυκτικός κλοιός εμποδίζει την αμερικανική δυνατότητα για μακροπρόθεσμες επιχειρήσεις στην περιοχή. Στο Κατάρ λειτουργεί άλλωστε η μεγαλύτερη αμερικανική βάση της περιοχής. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, εξέφρασε την προσδοκία όλες οι πλευρές να βρουν μια λύση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτός είναι ο λιτός τάφος του Πάπα Φραγκίσκου στη Σάντα Μαρία Ματζόρε - Χιλιάδες πιστοί συρρέουν από το πρωί
Ο τάφος του γράφει μόνο μία λέξη, το όνομά του: «Φραγκίσκος» - Εκατοντάδες νέοι, οικογένειες, Ιταλοί και ξένοι προσκυνητές περιμένουν, με ένα λουλούδι στο χέρι, να μπορέσουν να εισέλθουν στην εκκλησία
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου 16
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ: «Νεκροί και δεκάδες τραυματίες» - Άνθρωποι εκσφενδονίζονταν στον αέρα
Σε βίντεο που ανέβηκε στο Χ φαίνεται ένας άνδρας, που εικάζεται ότι είναι οδηγός, να βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και να ζητά συγγνώμη
Ένα μαύρο SUV έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βανκούβερ 8
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες