Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ανοίγει ξανά το Λούβρο – Χασούρα 1,5 εκατ. ευρώ από το 4ήμερο “λουκέτο”

Ανοίγει ξανά το Λούβρο – Χασούρα 1,5 εκατ. ευρώ από το 4ήμερο “λουκέτο”

Το Euro 2016 στη Γαλλία ξεκινά σε 48 ώρες, όπερ σημαίνει ότι οι τουρίστες θα αυξηθούν, η στάθμη του Σηκουάνα υποχωρεί σιγά σιγά και το Λούβρο ανοίγει και πάλι για το κοινό, αφού η απειλή των πλημμυρών δεν υπάρχει πια!

Με ανάρτηση στο twitter, η διεύθυνση του εμβληματικού μουσείου ανακοίνωσε πως το Λούβρο θα είναι ανοιχτό για το κοινό του ξανά από σήμερα Τετάρτη (08.06.2016). Εκτός από το τμήμα Ισλαμικής Τέχνης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για μερικές μέρες ακόμα.

Το μουσείο έμεινε κλειστό τέσσερις μέρες εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του Σηκουάνα που είχε «φουσκώσει» από τις καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων ημερών. Το Λούβρο έκλεισε (όπως και το γειτονικό Ορσέ) για να “εκκενωθούν” τα υπόγειά του από τα έργα τέχνης, τα οποία μεταφέρθηκαν στους επάνω ορόφους για να μην κινδυνεύσουν σε περίπτωση πλημμύρας, καθώς ο Σηκουάνας απειλούσε το Παρίσι και η στάθμη του είχε φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Συνολικά 35.000 εκθέματα μεταφέρθηκαν από τα υπόγεια ή τις εκθέσεις που βρίσκονταν στις κάτω αίθουσες του μουσείου και στη συνέχεια, όταν η στάθμη του Σηκουάνα άρχισε να υποχωρεί, επέστρεψαν στην αρχική τους θέση.

Το «λουκέτο» των τεσσάρων ημερών κόστισε στο Λούβρο έσοδα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά 120.000 τουρίστες δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν το μουσείο και να δουν από κοντά τα αριστουργήματα που φιλοξενεί, ανάμεσά τους η Μόνα Λίζα, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και πολλά πολλά άλλα.

Με πληροφορίες από Associated Press

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε