Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Ανοιχτός «πόλεμος» Ομπάμα – Ερντογάν! “Λυπάμαι για όσα είπε εν τη απουσία μου”

Ανοιχτός «πόλεμος» Ομπάμα – Ερντογάν! “Λυπάμαι για όσα είπε εν τη απουσία μου”

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο δεν θέλει να σταματήσει, αλλά οι δυο άνδρες ανταλλάσσουν… φραστικά πυρά δημοσίως. Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Αμερικανός ομόλογός του, τον οποίο κατηγόρησε πως άλλα είπε δημόσια κι άλλα συζήτησαν.

Λίγες ώρες μετά τη σύντομη συνάντησή τους, στο περιθώριο του δείπνου που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους ηγέτες που συμμετείχαν στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την… ανησυχία του για τον «ανησυχητικό δρόμο» που έχει πάρει ο Ερντογάν σε σχέση με την ελευθερία του Τύπου.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και απάντησε εκφράζοντας τη λύπη του για τις δηλώσεις Ομπάμα. “Με λυπεί το γεγονός ότι τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν εν τη απουσία μου”, δήλωσε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον καθώς ολοκλήρωνε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. “Αυτά τα θέματα δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Μπαράκ Ομπάμα”, είπε.

“Δεν μου μίλησε για το θέμα αυτό. Σε προηγούμενες τηλεφωνικές συνομιλίες μας, είχαμε μιλήσει για πιο χρήσιμα πράγματα από την ελευθερία του Τύπου”, πρόσθεσε, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, ανάμεσά τους η Hurriyet.

Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους ότι σε άλλες συναντήσεις που είχε στις ΗΠΑ εξήγησε ότι υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία και τόνισε ιδιαίτερα ότι εφημερίδες που τον έχουν χαρακτηρίσει “κλέφτη ή “δολοφόνο” εξακολουθούν να εκδίδονται.

“Οι εφημερίδες που με έχουν προσβάλει εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτό το είδος της προσβολής και της απειλής δεν επιτρέπεται στη Δύση. Εάν ο Ομπάμα είχε θέσει αυτό το θέμα (της ελευθερίας του Τύπου) στην ατζέντα των συνομιλιών μας, θα του το είχα πει”, δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε