Site icon NewsIT
00:13 | 11.08.11

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας οι ταραξίες της Αγγλίας – Φυλακίστηκαν δυο άτομα για τα επεισόδια στο Μάντσεστερ – Καλούν σε τζιχάντ μέσω internet

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας οι ταραξίες της Αγγλίας – Φυλακίστηκαν δυο άτομα για τα επεισόδια στο Μάντσεστερ – Καλούν σε τζιχάντ μέσω internet
Newsit Newsroom

- Το προφίλ των ανθρώπων που πρωταγωνιστούν στον «πόλεμο» του Λονδίνου - 11χρονο αγόρι οδηγήθηκε στο δικαστήριο για κλοπή κινητών - Ένας εργαζόμενος σε σχολείο παραδέχτηκε την ενοχή του - Περισσότεροι από 1000 οι συλληφθέντες, δυο ήδη οδηγήθηκαν στη φυλακή

Όλες αυτές τις μέρες, στην κοινή γνώμη έχει περάσει η εντύπωση πως οι ταραξίες του Λονδίνου δεν είναι τίποτα περισσότερο από «οργισμένα νιάτα» που βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπάσουν. Μόνο που η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το προφίλ όσων μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί «μαρτυράει» πως στο Λονδίνο, η αναταραχή δεν έχει ηλικία.

Μικροί, έφηβοι, μεγάλοι βγήκαν την ευκαιρία να κάνουν πράγματα που ίσως δε φαντάζονταν ποτέ. Άλλως να κλέψει, άλλως να λεηλατήσει, άλλος να κάψει, να σπάσει και αρπάξει τα ακριβά παπούτσια που ποτέ δε μπόρεσε να αγοράσει.

Ένας μάγειρας σε βιολογικό εστιατόριο, ένας ταξιθέτης στην όπερα του Λονδίνου, ένα παιδί 11 ετών, όλοι τους συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και την Τετάρτη βρέθηκαν στο δικαστήριο για να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όλοι τους κατηγορούνται για λεηλασίες και κλοπές.

Ο 43χρονος μάγειρας και ο 47χρονος αδελφός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν την πινακίδα ενός φαστ-φουντ από το Κλάπαμ του νότιου Λονδίνου. Στο δικαστήριο του Κάμπεργουελ Γκριν παρουσιάστηκαν επίσης ένας φοιτητής και δύο 19χρονοι δίδυμοι αδελφοί με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη λεηλασία ενός καταστήματος οικιακών ειδών στη συνοικία Μπρίξτον.

Στο εδώλιο κάθισαν επίσης ένας άνδρας που πρόκειται να καταταγεί στο στρατό, ένας οδηγός ανυψωτικού μηχανήματος και ένας γραφίστας. Πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν λευκό ποινικό μητρώο, σύμφωνα τους Times. Οι συλληφθέντες προέρχονται από πολλές διαφορετικές κοινότητες και, στην πλειοψηφία τους είναι νεαρής ηλικίας ή και έφηβοι. Ο νεότερος όλων είναι μόλις 11 ετών.

Αρκετοί γονείς έχουν άγνοια για τις πράξεις των παιδιών τους. Άλλοι, αντιθέτως, συμμετείχαν στις ταραχές, στις λεηλασίες, στη φθορά περιουσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι εικόνες που μεταδόθηκαν από βρετανικά κανάλια και δείχνουν μια γυναίκα συνοδευόμενη από δύο παιδιά να βγαίνει από ένα μαγαζί αθλητικών ειδών στο Τότεναμ και να δοκιμάζει στο πεζοδρόμιο τα παπούτσια που έκλεψε.

Στο Μάντσεστερ, δυο άνδρες οδηγήθηκαν ήδη στη φυλακή, ο ένας για 10 εβδομάδας και ο άλλος για 16, με την κατηγορία της διατάραξης δημόσιας τάξης.

Καλούν σε Τζιχάντ!
Μηνύματα που έχουν ανέβει σε πολλούς ιστότοπους και φόρουμ καλούν σε ιερό πόλεμο και παρακινούν τους οπαδούς τους να πάρουν μέρος στα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία, σύμφωνά με το αμερικανικό SITE, την υπηρεσία πληροφοριών που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

Κάποια από τα μηνύματα παρακινούν όσους παίρνουν μέρος στα επεισόδια να συνεχίσουν τη δράση τους μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να δημιουργηθεί στη Βρετανία ένα κίνημα διαμαρτυρίας όπως αυτό που γεννήθηκε σε πολλές αραβικές χώρες, επισημαίνει το SITE.

Ένα μήνυμα το οποίο ανέβηκε σήμερα στον ιστότοπο Σούμουχ αλ Ισλάμ (Shumukh al Islam) συμβουλεύει τους τζιχαντιστές να “διεισδύσουν στα βρετανικά φόρουμ Facebook και Twitter” με συνθήματα όπως “Είμαστε όλοι ο Μαρκ Ντάγκαν”.

“Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο είναι μία ευκαιρία για τους μουτζαχεντίν (ιερούς μαχητές) να πιέσουν και να αλλάξουν τις γραμμές πολύ εύκολα”, γράφει ο Αμπου αλ Χάριτ αλ Κανταχάρι, σύμφωνα με τη μετάφραση του SITE.

“Οι μουτζαχεντίν πρέπει να αρχίσουν να στρατολογούν, διότι αυτή είναι μία εξαιρετικά πολύτιμη ευκαιρία, και πρέπει να προετοιμάζονται, διότι η βρετανική αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει τα επεισόδια”, πρόσθεσε.

Εξάλλου υπάρχουν και μηνύματα σε ιστοσελίδες που καλούν όσους μιλούν καλά αγγλικά να διαδώσουν συνθήματα εχθρικά προς τη βρετανική κυβέρνηση, υπενθυμίζουν στους χρήστες του Twitter να χρησιμοποιούν τη λέξη-κλειδί #uk (για τη Βρετανία) ώστε το μήνυμά τους να διαβάζεται από περισσότερους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγαίνουν κανόνια στη Βρετανία! – Βίντεο σοκ: αστυνομικοί δέρνουν διαδηλωτή

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version