Site icon NewsIT

Αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα των Βρετανών σε Βούλγαρους και Ρουμάνους εργάτες το 2014

30.11.2013 | 07:25
Αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα των Βρετανών σε Βούλγαρους και Ρουμάνους εργάτες το 2014

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας "θα παρακολουθεί προσεκτικά την εφαρμογή των μέτρων που προτείνει το Λονδίνο" δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Κριστιάν Βιγκένιν, με αφορμή την πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στην αγορά εργασίας της για τους Βούλγαρους (και Ρουμάνους) πολίτες το 2014, όπως αναγγέλθηκε πρόσφατα.

“Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Κ. Βιγκένιν κατήγγειλε το Λονδίνο για διάκριση”, είναι ορισμένοι από τους χαρακτηριστικούς τίτλους του βουλγαρικού Τύπου για τη συνέντευξη του επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο BGNES.

“Εμείς ελπίζουμε, πάντως, ότι μερικά από τα μέτρα αυτά, τα οποία έχουν χαρακτήρα απροκάλυπτης διάκρισης, τελικά δεν θα εφαρμοστούν” ανέφερε ο κ. Βιγκένιν και προειδοποίησε ότι η Σόφια είναι έτοιμη να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή “για θέματα, τα οποία θεωρούμε ότι δεν εναρμονίζονται ή είναι αντίθετα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Τα βουλγαρικά μέσα δημοσίευσαν σήμερα και τα βασικά σημεία της ανοιχτής επιστολής του πρώην υπουργού Εξωτερικών και νυν ευρωβουλευτή Ιβάιλο Κάλφιν, ο οποίος κάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον “να μην ακολουθεί τους εθνικιστές, αλλά να ασκήσει την πολιτική ηγεσία, που αξίζει τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και η Ευρώπη”.

“Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων είναι αδιαπραγμάτευτο έως ότου η Μ. Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ κι επωφελείται της ελεύθερης ενιαίας αγοράς. Σε περίπτωση που το Λονδίνο επιθυμεί να εγκαταλείψει την κοινή αγορά, οφείλει να το πει” σχολίασε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ, με δηλώσεις της στη “Die Welt”, με αφορμή την εκπεφρασμένη πρόθεση του Λονδίνου να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα για τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους από την 1η Ιανουαρίου του 2014, οπότε λήγουν οι περιορισμοί της μεταβατικής περιόδου για την ελεύθερη πρόσβασή τους στη βρετανική αγορά εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία: Έρευνες κατά του πρώην πρωθυπουργού για οικονομικά εγκλήματα

Βουλγαρία: Τα 2/3 των Σύρων προσφύγων δηλώνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στη χώρα τους, αν τερματιστούν οι συγκρούσεις

Το 78% των Βούλγαρων θεωρεί ότι η χώρα τους είναι πολύ φτωχή για να στηρίξει πρόσφυγες

Πάνω από 9.800 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες μένουν στη Βουλγαρία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version