Τρίτη, 8 Οκτ.
21oC Αθήνα

“Αντισημιτικές βιαιότητες” στο Παρίσι καταγγέλλει ο υπ. Εσωτερικών

“Αντισημιτικές βιαιότητες” στο Παρίσι καταγγέλλει ο υπ. Εσωτερικών

“Σοβαρά αδικήματα” και “αντισημιτικές βιαιότητες” κατήγγειλε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, κατά την επίσκεψή του στο προάστιο Σαρσέλ, όπου σημειώθηκαν επεισόδια και λεηλασίες στο περιθώριο διαδήλωσης υπέρ των Παλαιστινίων.

“Όταν στρέφεται κανείς εναντίον μιας συναγωγής, όταν καίει ένα παντοπωλείο γιατί ανήκει σε εβραίο, διαπράττει μια αντισημιτική ενέργεια. Τα πράγματα πρέπει να χαρακτηρίζονται”, δήλωσε με δυσαρέσκεια στους δημοσιογράφους.

Τα επεισόδια στο Σαρσέλ, σημειώθηκαν μετά από μια συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστινίους της Γάζας, η οποία δεν είχε λάβει άδεια να πραγματοποιηθεί. Δεκαοκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν, από τους οποίους 11 παραμένουν υπό κράτηση, μεταξύ τους τέσσερις ανήλικοι.

Το Σάββατο, μια άλλη διαδήλωση, που ούτε αυτή είχε επιτραπεί να γίνει στο Παρίσι, είχε προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και νεαρών διαδηλωτών.

“Δεν είναι η απαγόρευση της διαδήλωσης που προκαλεί τη βία, είναι η βία που προκαλεί την απαγόρευση της διαδήλωσης”, υπογράμμισε σήμερα ο Καζνέβ έξω από τη συναγωγή του Σαρσέλ, επαναλαμβάνοντας ότι “αναλαμβάνει” την ευθύνη της επιλογής για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι “νόμιμο” να μπορεί να εκφράζεται μια θέση για τις σημερινές εξελίξεις στη Γάζα, όπου 502 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου. Αντίθετα, έκρινε “απαράδεκτο να εκδηλώνονται επιθέσεις εναντίον συναγωγών ή καταστημάτων γιατί ανήκουν σε εβραίους. Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες ενέργειες”. Ο υπουργός συνάντησε στη συναγωγή μέλη της εβραϊκής κοινότητας του Σαρσέλ. “Όταν υπάρχουν εντάσεις, αυτές πρέπει να αμβλύνονται”, δήλωσε.

Διαβάστε

ΓΑΖΑ: Μπορεί να υπάρξει “νικητής” σ΄ αυτή τη φρίκη; Φωτογραφίες που σοκάρουν!

Γάζα: τρόμος και θάνατος – Η πιο φονική νύχτα

“Ανησυχώ, στέλνω τον Κέρι στην περιοχή “, είπε ο Ομπάμα στο Νετανιάχου για τη Γάζα

Τζον Κέρι: “Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται…”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε