Κόσμος

Αντίθετη η Μέι σε νέα πρόταση της ΕΕ για τα Ιρλανδικά σύνορα

Η Τερέζα Μέι φέρεται έτοιμη να απορρίψει νέα “βελτιωμένη” πρόταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την διαχείριση των ιρλανδικών συνόρων μετά το Brexit, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Times.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αναμένεται να δηλώσει στους ηγέτες της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας πως η όποια λύση θα πρέπει να αφορά το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου και πως το σχέδιο Τσέκερς που έχει εκπονήσει, έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν ακριβώς αυτό το θέμα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της ,σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, είναι διατεθειμένη να ρίξει νερό στο κρασί της, σε ένα τόσο δύσκολο ζήτημα, όπως αυτό για τα σύνορα ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

«Είμαστε διατεθειμένοι να βελτιώσουμε την πρότασή μας», είπε ο Μπαρνιέ ενώ τόνισε πως η διαπραγμάτευση και η επεξεργασία προτάσεων από την πλευρά της Βρετανίας συνεχίζεται, ώστε να διευκρινιστεί ποια αγαθά θα χρειάζονται να ελέγχονται, πού και πότε και από ποιον.

Αξιωματούχος της βρετονικής κυβέρνησης σε ερώτηση για το δημοσίευμα των Times, ανέφερε πως η Βρετανία χαιρετίζει τις κινήσεις της ΕΕ για να βρεθεί λύση για τα σύνορα στην Ιρλανδική νήσο μετά το Brexit, αλλά ξεκαθάρισε πως η όποια πρόταση δεν μπορεί να διαχωρίζει τη Βόρεια Ιρλανδία από τη βρετανική νήσο.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: «Αδιανόητη η ευρωπαϊκή ασφάλεια χωρίς την Τουρκία» – Ζητά ισλαμική χώρα με δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
«Ως αναπόσπαστο τμήμα της Ευρώπης, θεωρούμε τη διαδικασία προσχώρησής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως στρατηγική μας προτεραιότητα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν