Παρασκευή, 11 Οκτ.
24oC Αθήνα

Αντόνιο Ταγιάνι για τα πυρά σε δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο: Περιμένουμε τη συγγνώμη του Ισραήλ

Αντόνιο Ταγιάνι για τα πυρά σε δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο: Περιμένουμε τη συγγνώμη του Ισραήλ
BRYAN R. SMITH/Pool via REUTERS

«Ξεκίνησε έρευνα και εμείς αναμένουμε εξηγήσεις και τη συγγνώμη του Ισραήλ», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι για τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατά της δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο.

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση της Rai, στα πυρά που δέχτηκαν κυανόκρανοι του ΟΗΕ στον Λίβανο από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

«Ξεκίνησε έρευνα και εμείς, τώρα, αναμένουμε εξηγήσεις και την συγγνώμη του Ισραήλ. Είναι κάτι το ασύλληπτο, να εκτοξεύονται βλήματα όλμων κατά της βάσης της Unifil. Πρέπει να μην επαναληφθούν ποτέ πιά, τα όσα συνέβησαν τις περασμένες ημέρες», δήλωσε ο Ταγιάνι.

Ο Καναδάς, χώρα που έχει στηρίξει τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στον Λίβανο, χαρακτήρισε απόψε «ανησυχητικό και απαράδεκτο» το επεισόδιο κατά το οποίο Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον κυανόκρανων του ΟΗΕ.

Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο UNIFIL ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δύο μέλη της τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά άρματα έβαλαν εναντίον ενός παρατηρητηρίου, στο αρχηγείο της αποστολής, στο Ρας αλ Νακούρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις