Δευτέρα, 5 Αυγ.
33oC Αθήνα

Απανθρωπιά! Κλείδωσαν σε κλουβί 10χρονο αυτιστικό μαθητή

Απανθρωπιά! Κλείδωσαν σε κλουβί 10χρονο αυτιστικό μαθητή

Παγκόσμια οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις για την κατασκευή κλουβιού σε σχολικό ίδρυμα στην Καμπέρα και το κλείδωμα ανήλικου αυτιστικού μαθητή.

Το 10χρονο αγόρι κλειδώθηκε μια φορά στο κλουβί 2 μέτρων που κόστισε 5.195 δολάρια και κατασκευάστηκε με κονδύλια του σχολείου.

Η υπουργός Παιδείας Joy Burch δήλωσε πολύ απογοητευμένη από τα αποτελέσματα ανεξάρτητης έρευνας για το απάνθρωπο περιστατικό.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και υπογράμμισε πως ο εκπαιδευτικός δεν θα είναι πλέον διευθυντής ούτε θα εργαστεί ξανά σε σχολείο.

“Οι διευθυντές σχολείων θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Η διάρκεια που παρέμεινε στο σχολείο, από τις 10 έως τις 24 Μαρτίου, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινότητας ή τις προσδοκίες μου”, υπογράμμισε.

Χρησιμοποιήθηκε ως μέσο κατευνασμού και χώρου ησυχίας για έναν συγκεκριμένο μαθητή, με το εκπαιδευτικό προσωπικό να τον κλειδώνει στο κλουβί μόνο μια φορά.

Ο διευθυντής απομακρύνθηκε από το σχολικό ίδρυμα και προσελήφθησαν δύο εκπαιδευτικοί με εμπειρία στην εκπαίδευση ανθρώπων με αναπηρία.

Η σκιώδης υπουργός Παιδείας Kate Ellis χαρακτήρισε συγκλονιστική και πολύ ανησυχητική την κακομεταχείριση μαθητών με αναπηρία.

“Όλοι οι μαθητές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ειδικές ανάγκες, αξίζουν να αναγνωρίζονται και να υποστηρίζονται για να επιτύχουν το καλύτερο. Ως κοινωνία έχουμε την ευθύνη να εξασφαλίσουμε πως τα σχολεία μας αποτελούν ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για όλους τους μαθητές ανά πάσα στιγμή”.

Η αφαίρεση του κλουβιού από το σχολείο ήρθε μετά από εντολή από το υπουργείο Παιδείας που δέχτηκε καταγγελία από τους γονείς του 10χρονου αγοριού.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε