Κόσμος

Απειλεί θεούς και δαίμονες ο Ερντογάν! Αντίποινα σε όσους επιβάλλουν εμπάργκο!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε σήμερα κι άλλο λάδι στη φωτιά στη διαμάχη της Άγκυρας με τη Γερμανία, προειδοποιώντας ότι πράκτορες της Δύσης "τριγυρνούν ελεύθερα" στη χώρα του και δηλώνοντας ότι όσοι απειλούν την Άγκυρα με επιβολή εμπάργκο θα πρέπει να είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας επιδεινώθηκαν περαιτέρω, μετά τη σύλληψη δέκα ακτιβιστών, συμπεριλαμβανομένου και ενός Γερμανού, πριν από τρεις εβδομάδες, στο πλαίσιο των μέτρων καταστολής που εφαρμόζονται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού. Ένας Τούρκος εισαγγελέας κατηγορεί τους ακτιβιστές ότι συνδέονται με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο επιρρίπτει η Άγκυρα την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος.

“Οι Δυτικοί θέλουν να τριγυρνούν ελεύθερα οι πράκτορές τους στα εδάφη μας ενώ πλήττουν τον λαό μας” είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο κοινοβούλιο. “Εκείνοι που λένε ότι είναι δουλειά της δικαιοσύνης όταν το ζήτημα αφορά τους τρομοκράτες στους οποίους παρέχουν καταφύγιο στη χώρα τους μετατρέπουν την κατάσταση σε διπλωματική κρίση όταν πιάνουμε τους πράκτορές τους στα πράσα”, συνέχισε.

Η Τουρκία κατηγορεί τη Γερμανία ότι δίνει καταφύγιο σε Κούρδους και ακροαριστερούς ακτιβιστές αλλά και σε ανθρώπους που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που το Βερολίνο διαψεύδει. Τις τελευταίες ημέρες η Γερμανία εντείνει τις πιέσεις της στην Άγκυρα, απειλώντας να λάβει μέτρα που θα δυσχεράνουν τις γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία.

“Αν νομίζετε ότι μπορείτε να φοβίσετε την Τουρκία με εμπάργκο, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για μεγαλύτερες συνέπειες. Είστε σίγουροι ότι ξέρετε ποιον χτυπάτε;” είπε ο Τούρκος πρόεδρος. Τους τελευταίους μήνες ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, για “ναζιστικές τακτικές” επειδή εμπόδισαν Τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις εκπατρισμένων Τούρκων στην Ευρώπη πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος που θα ενίσχυε τις εξουσίες του. Σήμερα επανήλθε λέγοντας ότι “εκείνου που διέπραξαν τις πιο ανελέητες, αιματηρές, βάναυσες σφαγές κατά τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν θα πρέπει να μας κάνουν κήρυγμα ανθρωπιάς”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ
Παραλίγο τραγωδία πάνω από την Ουάσινγκτον - Airbus κινδύνευσε να συγκρουστεί με στρατιωτικό αεροσκάφος
Η FAA σκοπεύει να ζητήσει 2.000 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας φέτος, μετά τις ελλείψεις προσωπικού που αποκαλύφθηκαν στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της 29ης Ιανουαρίου
Ένα Aibus της Delta Airlines