Δευτέρα, 21 Οκτ.
22oC Αθήνα

Απειλή Ισραήλ σε Χεζμπολάχ: «Θα σας ισοπεδώσουμε αν επιτεθείτε ξανά σε ηγέτη μας»

Απειλή Ισραήλ σε Χεζμπολάχ: «Θα σας ισοπεδώσουμε αν επιτεθείτε ξανά σε ηγέτη μας»
REUTERS/Karamallah Daher

Η επίθεση που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ το πρωί του περασμένου Σαββάτου (19.10.2024) με στόχο την κατοικία του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Καισάρεια, φαίνεται ότι εξόργισε τους επιτελείς των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) απείλησαν την Χεζμπολάχ, λέγοντας χαρακτηριστικά «πως θα ισοπεδώσουν το προπύργιο της στην περιοχή Νταχίγια, στο νότιο τμήμα της Βηρυτού, την επόμενη φορά που θα επιτεθούν σε Ισραηλινό ηγέτη».

Το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων Αλ Χαντάθ μετέδωσε σήμερα (21.10.2024) ότι οι Ισραηλινοί έστειλαν το συγκεκριμένο «μήνυμα» μέσω τρίτων στην Χεζμπολάχ, προκειμένου να αποτρέψουν την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου από το να πραγματοποιήσει επίθεση, παρόμοια με αυτή της 19ης Οκτωβρίου 2024, στην Καισάρεια, με στόχο τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Παρά το γεγονός ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στην εξοχική κατοικία και γλίτωσε από τον κίνδυνο, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και η αστυνομία βρίσκονταν σε κατάσταση «συναγερμού» και από ότι φαίνεται οι IDF «πήραν προσωπικά» την επίθεση αυτή, με αποτέλεσμα να απειλήσουν ευθέως την Χεζμπολάχ.

Σημειώνεται ότι η Νταχίγια είναι ένα νότιο προάστιο της Βηρυτού και θεωρείται η «ντε φάκτο» κύρια βάση επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, εκεί όπου βρίσκονται τα πιο σημαντικά κέντρα ελέγχου και διοίκησης για την λειτουργία της οργάνωσης, με αποτέλεσμα να είναι από τους πιο κορυφαίους στόχους του Ισραήλ. 

Η απάντηση Νετανιάχου

Λίγες μόνο ώρες μετά το χτύπημα της Χεζμπολάχ ο Μπένζαμιν Νετανιάχου εμφανίστηκε σε βίντεο το οποίο ανέβηκε στο X να περπατά στην αυλή του σπιτιού του. «Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;», ήταν η ερώτηση προς τον Νετανιάχου.

Η απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ ήταν αφοπλιστική: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

Ο Νετανιάχου συνέχισε λέγοντας στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξουδετερώσαμε τη μαζική δολοφονία του [ηγέτη της Χαμάς] Γιαχία Σινουάρ, όπως έχω πει, βρισκόμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Και θέλω να πω και κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις