Κόσμος

Απίστευτη θηριωδία: Βίασαν και σκότωσαν έγκυο μαζί με τον 10 μηνών γιο της

Ένα περιστατικό που προκαλεί σοκ, αποτροπιασμό και τεράστια οργή είδε το ''φως'' της δημοσιότητας στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, μια πρόσφυγας από τη Συρία που ήταν έγκυος εννέα μηνών, βιάσθηκε και στη συνέχεια σκοτώθηκε μαζί με τον ηλικίας 10 μηνών γιο της στη βόρεια Τουρκία. 

Όπως μετέδωσαν χθες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δύο άνδρες παραδέχθηκαν ότι παρέσυραν τη νεαρή γυναίκα μαζί με το βρέφος της μέσα σ’ ένα δάσος όπου και τη βίασαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Στη συνέχεια συνέθλιψαν με πέτρες το κεφάλι της νεαρής γυναίκας και στραγγάλισαν το βρέφος της.

Το πρακτορείο διευκρινίζει πως το θύμα, ηλικίας 20 ετών, επρόκειτο να γεννήσει σήμερα στο μαιευτήριο.

Οι δύο ύποπτοι, σύμφωνα με το Dogan, εργάζονταν στο ίδιο εργοστάσιο με τον σύζυγο του θύματός τους, με τον οποίο είχαν τσακωθεί μερικές ημέρες νωρίτερα. Ο ένας μ’αλιστα είνα παντρεμένος και έχει παιδιά.

Η οικογένεια είχε φθάσει πέρυσι στην Τουρκία, διαφεύγοντας από τον πόλεμο στη Συρία. Οι φόνοι αυτοί σημειώθηκαν ενώ οι τουρκικοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυσθεί τις τελευταίες ημέρες με μηνύματα εναντίον των Σύρων. Χρήστες καλούν τους πρόσφυγες να γυρίσουν στη χώρα τους και τις αρχές να τους διώξουν.

 Η Τουρκία έχει υποδεχθεί σχεδόν 3 εκατ. σύρους πρόσφυγες, που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται εκεί από τον Μάρτιο 2011.

Το υπουργείο Εσωτερικών υποχρεώθηκε να αντιδράσει δημοσίως σε κατηγορίες ότι οι Σύροι πρόσφυγες ευθύνονται για την άνοδο της εγκληματικότητας στην Τουρκία. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, οι Σύροι δεν εμπλέκονται παρά στο 1,32% των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από το 2014 έως το 2017.

Ο αριθμός των φόνων γυναικών δεν σταματά να αυξάνεται στην Τουρκία, όπως αναφέρει η οργάνωση «Στοπ στους γυναικοκτόνους», σύμφωνα με την οποία 328 γυναίκες σκοτώθηκαν το 2016 στην Τουρκία, έναντι 121 το 2011.

Στην τελευταία έκθεσή της, η οργάνωση απαριθμεί 35 φόνους γυναικών μόνο στη διάρκεια του Ιουνίου. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα θα είναι 133 - Το απόγευμα της 7ης Μαΐου αρχίζει η ιστορική διαδικασία
Στο Κονκλάβιο, για την εκλογή του διαδόχου του αείμνηστου Πάπα Φραγκίσκου, πρόκειται να πάρουν μέρος 133 καρδινάλιοι, όλοι τους ηλικίας έως 80 ετών
Καρδινάλιοι 1
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Στη Σκωτία για την επέτειο του γάμου τους – Τα ασορτί σακάκια και το πανάκριβο ρολόι
Το ζευγάρι - που έφτασε με ελικόπτερο στο νησί- υποδέχτηκε ένα πλήθος περίπου 300 ντόπιων και τουριστών που ζητωκραύγαζαν στο πέρασμά του υπό τους ήχους γκάιντας
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον