Site icon NewsIT

Απίστευτο! Δείτε πως αστυνομικοί και πυροσβέστες… σαμποτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία – ΦΩΤΟ

29.06.2016 | 15:57
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Η οικονομική και πολιτική κρίση που μαστίζει τη Βραζιλία απειλεί να “τινάξει” τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο ντε Τζανέιρο στον αέρα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας μάλιστα έχουν βρει μερικούς πολύ ευφάνταστους -και τρομακτικούς για τους τουρίστες- τρόπους να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση.  

Αστυνομικοί και πυροσβέστες, σήκωσαν πανό στο αεροδρόμιο του Ριο που αναγράφει “Καλωσήρθατε στην κόλαση. Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες δεν πληρώνονται , όποιος έρχεται στο Ριο δεν είναι ασφαλής.”

Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο ο επισκέπτης του Ριο, καλωσορίζεται από ένα ακόμα σύνθημα γραμμένο σε μια γέφυρα. “Καλωσήρθατε, δεν έχουμε νοσοκομεία”.

 

Οι αντιδράσεις βέβαια, μόνο υπερβολικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Για του λόγου το αληθές αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες, ενώ πολλές φορές καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τη βενζίνη για τα περιπολικά. Σε πολλά αστυνομικά τμήματα έχει διακοπεί η παροχή νερού και ως εκ τούτου οι τουαλέτες είναι πρακτικά μη λειτουργικές.

Πριν λίγες μέρες το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ρίο, δέχτηκε επίθεση από 20 ενόπλους που απέσπασαν από τις Αρχές έναν ναρκέμπορο, αφήνοντας πίσω του 2 νεκρούς και έναν τραυματία. Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά καθώς η αστυνομία του Ρίο δεν έχει στην κατοχή της, τις απαραίτητες δυνάμεις.

Στις αρχές του Ιούνη, το Ριο κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγκάστηκε να της δώσει σχεδόν 1 δις ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version