Τετάρτη, 20 Νοε.
15oC Αθήνα

Απόλυτο ντέρμπι δείχνει νέα δημοσκόπηση για το Brexit

Απόλυτο ντέρμπι δείχνει νέα δημοσκόπηση για το Brexit

Σε απόλυτη ισοπαλία φέρνει νέα δημοσκόπηση τους υποστηρικτές της παραμονής και της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για την εφημερίδα The Times, που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Μαΐου, φέρνει στο 41% τα δύο στρατόπεδα, στο 13% του αναποφάσιστους και στο 4% εκείνους που δεν θα ψηφίσουν.

Τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα, οι ηγέτες του στρατοπέδου του Brexit έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα σχέδιο περιορισμού της μετανάστευσης των ευρωπαίων πολιτών προς τη Βρετανία κατά το μοντέλο της Αυστραλίας , προς εφαρμογήν εάν νικήσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

«Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, θα δημιουργήσουμε ένα πραγματικό σύστημα μετανάστευσης, σύμφωνα με το αυστραλιανό μοντέλο», γράφουν στην κοινή τους ανακοίνωση ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και επίδοξος διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, η υφυπουργός Εργασίας Πρίτι Πάτελ και η βουλευτής των Τόρις Γκιζέλα Στούαρτ.

«Το αυτόματο δικαίωμα όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να έρθουν και να εργασθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καταργηθεί», προειδοποιούν διευκρινίζοντας ότι το μέτρο δεν θα αφορά αυτούς που ήδη βρίσκονται στο βρετανικό έδαφος.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, πηγή έμπνευσης του οποίου είναι η εξαιρετικά περιοριστική νομοθεσία της Αυστραλίας, κάθε αίτηση εγκατάστασης και εργασίας στη χώρα θα εξετάζεται με βάση τις δεξιότητες και τα προσόντα του προσώπου, «χωρίς διακρίσεις με βάση την καταγωγή».

«Για να λάβουν άδεια εργασίας, οι οικονομικοί μετανάστες θα πρέπει να έχουν τα προσόντα για τη θέση όπου είναι υποψήφιοι», αναφέρουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης διευκρινίζοντας ότι για ορισμένες θέσεις εργασίας θα απαιτείται «καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας».

Το θέμα της μετανάστευσης είναι κεντρικό στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. οι υποστηρικτές του Brexit επιμένουν ότι η ροή ευρωπαίων πολιτών επιβαρύνει πολύ σοβαρά τα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης, αλλά και τις τιμές της στέγης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Μετανάστευσης, περί τα 3 εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες διέμεναν το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο. ο αριθμός του έχει υπερδιπλασιασθεί από το 2004.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε