Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πως κατάφερε ο δράστης να πλησιάσει τόσο κοντά και να πυροβολήσει

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πως κατάφερε ο δράστης να πλησιάσει τόσο κοντά και να πυροβολήσει
reuters

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το πως κατάφερε ο 20χρονος δράστης να πλησιάσει τόσο κοντά και τελικά να πυροβολήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Αυτό το γεγονός προβλημάτισε και τον εισαγγελέα της κομητείας Μπάτλερ στην Πενσιλβάνια, όπου θα μιλούσε στην προεκλογική του εκδήλωση ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς δήλωσε πως η ευκολία με την οποία ο ένοπλος που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ έφτασε τόσο κοντά του ήταν «εντυπωσιακή».

«Ειλικρινά, ξαφνιάστηκα που μπόρεσε να ανέβει σε εκείνη την ταράτσα και να πυροβολήσει», είπε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

«Ξέρω ότι είχαμε μέλη των δυνάμεων της τάξης στο κτίριο και επομένως είναι ακόμη εντυπωσιακότερο ότι κατάφερε να ανέβει εκεί ψηλά», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το κτίριο στεγάζει ένα υαλουργείο.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ο ένοπλος άνοιξε πυρ από απόσταση περίπου 150 μέτρων, έξω από την περίμετρο ασφαλείας της προεκλογικής συγκέντρωσης. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο site TMZ δείχνει τον δράστη ξαπλωμένο με την κοιλιά, πάνω στη στέγη ενός κτιρίου, να κρατά ένα τουφέκι.

«Ελπίζω ότι η έρευνα θα καθορίσει πώς συνέβη αυτό αλλά, ναι, το πιο εντυπωσιακό για μένα είναι ότι ενώ έχουμε στον χώρο έναν πρώην πρόεδρο κάποιος κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση περίπου 140 μέτρων, να ανέβει σε μια ταράτσα και να πυροβολήσει», επέμεινε ο εισαγγελέας.

Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς κατάφερε να εκμεταλλευθεί ένα τεράστιο, όπως αποδείχθηκε, κενό ασφαλείας στην προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά κατάφερε να περάσει με όπλο στην ευρύτερη περιοχή που θα γινόταν η ομιλία και στη συνέχεια ανέβηκε σε μια ταράτσα που βρισκόταν σε απόσταση 150 μέτρων από τον Ντόναλντ Τραμπ. Μια ταράτσα που θα έπρεπε να την επιτηρούσαν οι άνδρες ασφαλείας με εναέρια μέσα.

Επίσης κατάφερε να πυροβολήσει τρεις φορές εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ με την μια σφαίρα να τον πετυχαίνει. Μάλιστα σύμφωνα με ειδικούς, η βολή αυτή και από τέτοια απόσταση, μοιάζει με βολή πεζοναύτη.

Έτοιμος για μακελειό ο δράστης

Στο μεταξύ ο Τόμας Μάθιου Κρουκς φαίνεται πως ήταν έτοιμος για μακελειό καθώς βρέθηκαν εκρηκτικά τόσο στο αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στην εκδήλωση, όσο και στο σπίτι του, όπου «μάθαινε» πως να φτιάχνει βόμβες.

Το κίνητρο παραμένει ακόμη άγνωστο, καθώς το προφίλ του είναι αντιφατικό. Είναι εγγεγραμμένος Ρεπουμπλικάνος ο οποίος θα ψήφιζε για πρώτη φορά στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ δεν είχε απασχολήσει την αστυνομία.

Όμως ήταν έντονα πολιτικοποιημένος, ενώ στην ηλικία των 17 ετών είχε κάνει δωρεά σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης για την συσπείρωση των Δημοκρατικών για να ψηφίσουν. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις