Site icon NewsIT

Απόσχιση από την Ιταλία θέλουν οι Βενετσιάνοι

17.03.2014 | 11:22
Απόσχιση από την Ιταλία θέλουν οι Βενετσιάνοι

Κι όμως, ενώ ούτε τα ιταλικά ΜΜΕ έδωσαν και πολύ σημασία υπάρχει σε εξέλιξη δημοψήφισμα στο οποίο οι διοργανωτές πιστεύουν ότι θα λάβουν μέρος τουλάχιστον 2.000.000 κάτοικοι και μάλλον το αποτέλεσμά του θα είναι υπέρ της απόσχισης της Βενετίας από την υπόλοιπη Ιταλία

Το δημοψήφισμα είναι άτυπο και διαδικτυακό, είναι όμως η πρώτη σοβαρή προσπάθεια του κινήματος για απόσχιση της Βενετίας. Για την ακρίβεια είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης ολόκληρης της περιοχής του Βένετο με τα 4.000.000 των κατοίκων.

Στην περιοχή υπάρχει ισχυρό ρεύμα ανεξαρτητοποίησης και το δημοψήφισμα διοργανώνεται από τοπικά κόμματα και ακτιβιστές που θέλουν η Βενετία να μετονομαστεί σε Δημοκρατία της Βενετίας.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν στην εξής ερώτηση: «Θέλετε το Βένετο να γίνει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη ομοσπονδιακή δημοκρατία;».

Όπως αναφέρει το BBC, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων της περιφέρειας Βένετο, με πρωτεύουσα τη Βενετία, τάσσονται υπέρ του χωρισμού με την υπόλοιπη χώρα, ωστόσο η ψήφος δεν είναι νομικά δεσμευτική.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του βρετανικού δικτύου στη Ρώμη, Αλαν Τζόνσον, τα δημοψηφίσματα αντικατοπτρίζουν τη συνεχώς αυξανόμενη αποσχιστική διάθεση σε πολλά μέρη της Ευρώπης, όπως η Καταλονία και η Σκωτία.

Διαβάστε επίσης:

Ξοδεύτηκε ο Πάπας! Έδωσε 200 ευρώ σε άστεγο

Πινακίδες και GPS στις γόνδολες!

Αποζημίωση 3,8 εκ. ευρώ ζητούν οι Ιταλοί από τον Καλατράβα

100 ευρώ για τέσσερις καφέδες και τρία λικέρ! Δείτε πού

Ένας νεκρός σε σύγκρουση πλωτού λεωφορείου με γόνδολα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version