Κόσμος

Απτόητος Τραμπ: Επιτίθεται σε δημοσιογράφους και… εξοπλίζεται!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για ακόμη μια φορά εναντίον των μέσων ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας με χθεσινοβραδινή του ανάρτηση στο twitter «εχθρούς των Αμερικανών» μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και τους New York Times.

Λίγο μετά την άφιξή του στην Φλόριντα, όπου θα περάσει το Σαββατοκύριακο στην πολυτελή κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέφυγε στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να επιτεθεί στον αγαπημένο του στόχο: Τα ΜΜΕ.

«Τα παραπλανητικά ΜΜΕ (New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN) δεν είναι δικοί μου εχθροί, αλλά εχθροί των Αμερικανών», έγραψε, χρησιμοποιώντας ξανά τον όρο «παραπλανητικά μέσα ενημέρωσης», (fake news media) τον οποίο έχει εισάγει στην καθομιλουμένη στις ΗΠΑ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Τραμπ είχε προβεί σε μια αρχική ανάρτηση, στην οποία δεν αναφερόταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς CBS and ABC, μιλώντας για «αηδιαστικά» μέσα ενημέρωσης. Διέγραψε γρήγορα το αρχικό του μήνυμα πριν αναρτήσει ένα νέο tweet συμπεριλαμβάνοντας και τους δύο επιπλέον «εχθρούς».

Δεν είναι ασυνήθιστο για Αμερικανούς προέδρους να επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά το μένος που επιδεικνύει ο Τραμπ με τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του στον Τύπο είναι πρωτοφανές.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικάνος είχε αναδείξει σε επίκεντρο του ενδιαφέροντος την αντιπαράθεση του εις βάρος του Τύπου, μιλώντας συχνά για «μεροληπτικούς» και «ανειλικρινείς» δημοσιογράφους.

Όμως και ο πρόεδρος Τραμπ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, συνέχισε να καταφέρεται ενάντια στους δημοσιογράφους.

Κατά την διάρκεια των 77 λεπτών που διήρκησε η συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για «το επίπεδο της ατιμίας των ΜΜΕ» που «είναι εκτός ελέγχου», για την «ανεντιμότητα του Τύπου», για την οποία «εάν δεν μιλήσουμε, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό».

Τραμπ: Ετοιμάζει μεγάλη παραγγελία για τις ένοπλες δυνάμεις

«Βρίσκομαι εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα μου στους πολίτες…καθώς πολλοί δημοσιογράφοι στην χώρα μας δεν θα σας πουν την αλήθεια και δεν θα επιδείξουν στον σπουδαίο λαό αυτής της χώρας τον σεβασμό που του αξίζει», δήλωσεο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου Πάπα - Πότε θα βγει λευκός καπνός από το Κονκλάβιο, ποιοι είναι τα φαβορί
Αφού συγκληθεί το Κονκλάβιο οι Καρδινάλιοι θα ψηφίσουν μία φορά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης στις 7/5 και από εκεί και πέρα προβλέπονται τέσσερις ψηφοφορίες καθημερινά
Καρδινάλιοι και επίσκοποι στο Βατικανό 1
Κάστρο Predjama: Το εντυπωσιακό αξιοθέατο της Σλοβενίας που είναι «φωλιασμένο» σε μια σπηλιά
Αν και το κάστρο δεν χρησιμοποιήθηκε επίσημα ως τοποθεσία γυρισμάτων στο «Game of thrones», ωστόσο, όσοι έχετε παρακολουθήσει την δημοφιλή σειρά, είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσετε ορισμένες ομοιότητες
Stairs leading up to Predjama castle in Notranjska, Slovenia 1
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν: Ανταλλαγή πυρών στο Κασμίρ για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα
Η ένταση ανάμεσα στην Ινδία και στο Πακιστάν έφτασε σε νέα κορύφωση μετά την επίθεση ενόπλων στις 22 Απριλίου εναντίον τουριστών στην Παχαλγκάμ όταν έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι
Ανταλλαγές πυρών στρατιωτών της Ινδίας και του Πακιστάν