Κόσμος

Αργεντινή: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Μπουένος Άιρες κατά της λιτότητας

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Αργεντινή κατέκλυσαν του δρόμους του Μπουένος Άιρες για να διαδηλώσουν κατά της λιτότητας.

Οι πολίτες στην Αργεντινή διαμαρτύρονται έντονα για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο κεντροδεξιός ηγέτης, Μαουρίσιο Μάκρι, που προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα.

Αντιμέτωποι με τον υψηλό πληθωρισμό και την ύφεση βρίσκονται οι κάτοικοι στην Αργεντινή ενώ πλήττονται από τις υψηλότερες χρεώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης, ηλεκτροδότησης και θέρμανσης, καθώς η κυβέρνηση Μάκρι προχώρησε σε περικοπές κυβερνητικών δαπανών.

Οι περικοπές αυτές ακολουθούν τη συμφωνία που έχει συνάψει η Αργεντινή με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος της χώρας έως το τέλος αυτής της χρονιάς.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, ενώ άλλοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του πρώην προέδρου της Αργεντινής Χουάν Περόν και της συζύγου του Εβίτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γιακούζα, το μεγαλύτερο εγκληματικό «συνδικάτο» στην Ιαπωνία, υπόσχεται να βάλει τέλος στις συρράξεις
Τρία στελέχη της Yamaguchi-gumi, της μεγαλύτερης «πτέρυγας» της Γιακούζα, δεσμεύθηκαν με επιστολή προς τις αστυνομικές αρχές ότι θα σταματήσουν τις αιματηρές συγκρούσεις
Τα τατουάζ αποτελούν σήμα κατατεθέν κάθε Ιάπωνα γκάνγκστερ ή «γιακούζα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ κόβει επιδόματα σε 6.000 Λατινοαμερικανούς μετανάστες δηλώνοντάς τους «πεθαμένους»
Μετανάστες είναι δηλωμένοι ως πεθαμένοι, χάνουν αυτομάτως τα δικαιώματά τους σε οποιοδήποτε επίδομα, σε ασφαλιστική υπόσταση και τελικά στην ίδια την ύπαρξή τους στις ΗΠΑ
Απελαθέντες μετανάστες