Κόσμος

Αρμενία: Ο πρόεδρος Σαρκισιάν με κορονοϊό στο Λονδίνο

Ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν έχει προσβληθεί από κορονοϊό και βρίσκεται σε απομόνωση στο Λονδίνο λένε συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος Σαρκισιάν, ηλικίας 67 ετών, «εκδήλωσε συμπτώματα νέου κορονοϊού. Το τεστ, το οποίο έκανε, βγήκε θετικό», αναφέρει το γραφείο τύπου της αρμενικής προεδρίας,

Παράλληλα διευκρινίζει ότι ο Αρμένιος πρόεδρος βρισκόταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο Λονδίνο για να «περάσει την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του και τα εγγόνια του» και για να κάνει μια επέμβαση στο πόδι.

«Ο πρόεδρος βρίσκεται σε απομόνωση και θα συνεχίσει προσωρινά να εκπληρώνει τα καθήκοντά του από απόσταση», συμπλήρωσε η προεδρία.

Η Αρμενία, με πληθυσμό περίπου 3 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περισσότερα από 160.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και 2.878 νεκρούς.

Οι αρμενικές αρχές δέχθηκαν επικρίσεις για τη διαχείριση της κρίσης, με ειδικούς να επισημαίνουν πως η απόφαση για κλείσιμο των συνόρων ελήφθη πολύ αργά και ότι πολιτικοί αξιωματούχοι έστελναν αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες.

Την κατάσταση επιδείνωσε η σύρραξη, διάρκειας 6 εβδομάδων, με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αθώα και άοπλα τα θύματα των εκτελέσεων στη Συρία - Στους 1.500 οι νεκροί, συνεχίζονται οι σφαγές με «συνοπτικές διαδικασίες»
Ανάμεσα στα θύματα, εκατοντάδες παιδιά, γυναίκες και Χριστιανοί. «Θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για την αιματοχυσία αμάχων», υποσχέθηκε ο Άχμαντ αλ Σάρα
Στρατιώτες στη Συρία
Τριήμερο εθνικό πένθος στην Αργεντινή για τους 16 νεκρούς από τις πλημμύρες – Αγνοούνται 100 κάτοικοι, χιλιάδες οι εκτοπισμένοι
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι ηλικιωμένοι. Αδιάκοπες οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των αγνοούμενων και ειδικά των δυο μικρών αδελφών που παρασύρθηκαν από τα νερά
Κάτω από το νερό τα οχήματα στην Μπαΐα Μπλάνκα