Site icon NewsIT

Αρνείται πως είπε “ηλίθια” την Μέι ο ηγέτης των εργατικών!

19.12.2018 | 19:29
Αρνείται πως είπε “ηλίθια” την Μέι ο ηγέτης των εργατικών!

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν διέψευσε πως αποκάλεσε “ηλίθια γυναίκα” την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Ο κ. Κόρμπι τόνισε πως μίλησε για “ηλίθιους ανθρώπους” και έσπευσε να δικαιολογήσει αυτή την φράση, δηλώνοντας παράλληλα πως δεν πήγαινε για την Τερέζα Μέι.

“Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Πρωθυπουργού χαρακτήρισα “ηλίθιους ανθρώπους” εκείνους που πιστεύω ότι επιδίωκαν να μετατρέψουν σε παντομίμα τη συζήτηση για την εθνική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας”, δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το βήμα του κοινοβουλίου.

“Δεν χρησιμοποίησα τις λέξεις «ηλίθια γυναίκα» για την πρωθυπουργό ή για οποιονδήποτε άλλον και διαφωνώ παντελώς με τη χρήση σεξιστικής ή μισογυνικής γλώσσας σε οποιαδήποτε μορφή της”, πρόσθεσε.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Βρετανία για τον χαρακτηρισμό που ψέλλισε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν στην ώρα του πρωθυπουργού για την Τερέζα Μέι. Την ώρα που η Τερέζα Μέι διαξιφιζόταν με τους Εργατικούς στη Βουλή, η κάμερα έδειξε τον Τζέρεμι Κόρμπιν να την αποκαλεί: «ηλίθια γυναίκα». Εκπρόσωπος του κόμματός του διέψευσε ότι είπε ακριβώς αυτό και ότι είπε «ηλίθιοι άνθρωποι».

Πρόσθεσε ότι δεν διακατέχεται σε καμία περίπτωση από μισογυνισμό. Πάντως πολλοί ήταν εκείνοι που κάλεσαν τον Κόρμπιν να ζητήσει συγγνώμη και να είναι πιο κόσμιος μέσα στην Βουλή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version