Παρασκευή, 26 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Αρχαιολόγοι βρήκαν το μέρος όπου αναστήθηκε ο Ιησούς

Αρχαιολόγοι βρήκαν το μέρος όπου αναστήθηκε ο Ιησούς
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Σε μία σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών αφού φαίνεται πως βρήκαν έναν από καιρό χαμένο βωμό στη θέση όπου λέγεται ότι είχε ταφεί και αναστήθηκε ο Ιησούς.

Η ανακάλυψη των αρχαιολόγων του μέρους όπου αναστήθηκε ο Ιησούς έγινε όταν εργάτες γύρισαν μια γιγάντια πέτρινη πλάκα καλυμμένη με γκράφιτι που ακουμπούσε στον τοίχο της εκκλησίας του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ.

Η πέτρα ήταν υπέροχα διακοσμημένη και ταυτοποιούσε την πλάκα ως την πρόσοψη του βωμού που χρησιμοποιούσαν οι Σταυροφόροι στον Μεσαίωνα από τότε που εγκαινιάστηκε το 1149. Ο βωμός εξαφανίστηκε μετά από μία τεράστια πυρκαγιά, το 1808. 

«Για τους ιστορικούς, αυτό το εύρημα είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο από πολλές απόψεις», είπε η ομάδα από την Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών (OeAW) που έκανε την ανακάλυψη.

Ο Ναός της Αναστάσεως ή του Πανάγιου Τάφου προσδιορίζεται ως ο τόπος της σταύρωσης όσο και του τάφου του Ιησού τον οποίο και επισκέπτονται περίπου 4 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η ναός χτίστηκε στην κορυφή ενός ρωμαϊκού ναού αφιερωμένου στη θεά Αφροδίτη το 335 μ.Χ.

Η κατασκευή ανατέθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α’ και κατά τη διάρκεια της μετατροπής, αποκαλύφθηκε ένας τάφος που πιστεύεται ότι είναι του Ιησού που πέθανε σχεδόν 300 χρόνια νωρίτερα.

Ο Ναός δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια των αιώνων, καταστράφηκε από τον περσικό στρατό το 614, σχεδόν κατεδαφίστηκε το 1009 και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια του 1800, όταν πιστεύεται ότι ο βωμός είχε χαθεί.

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, το σώμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε πάνω σε μια πλάκα από λαξευμένο ασβεστόλιθο δίπλα σε μια σπηλιά, μετά την σταύρωσή του από τους Ρωμαίους. Οι Χριστιανοί πιστεύουν πως ο Χριστός αναστήθηκε μετά τον θάνατο και οι γυναίκες που πήγαν για να μυρώσουν το σώμα τρεις ημέρες μετά την ταφή δήλωσαν πως δεν υπήρχαν καθόλου λείψανα.

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις