Η τέταρτη στον κόσμο κλινική δοκιμή σε άνθρωπο για εμβόλιο κατά του κορονοϊού ξεκίνησε στη Γερμανία.
Οι πρώτες κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού στη Γερμανία ξεκινήσαν αφού το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (IPE), η αρμόδια για τα εμβόλια ομοσπονδιακή αρχή της χώρας έδωσε το πράσινο φως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Click4more Κορονοϊός: “Δύσκολο να βρεθεί εμβόλιο πριν από το τέλος του 2021” λέει η Roche
Η πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου στη Γερμανία γίνεται από την εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, με έδρα το Μάιντς, σε συνεργασία με το αμερικανικό εργαστήριο Pfizer. Είναι μόλις η τέταρτη στον κόσμο κλινική δοκιμή στον άνθρωπο εμβολίου για την Covid-19.
Οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα γίνουν στην πρώτη φάση σε ομάδα 200 εθελοντών, υγιών, ηλικίας 18 έως 55 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου Paul Ehrlich. Τους επόμενους μήνες θα διεξαχθούν κλινικές δοκιμές επί διαφορετικών ομάδων εθελοντών και θα αφορούν άτομα με μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης και σοβαρά περιστατικά προσβολής από τον κορονοϊό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Click4more Μάτια ερμητικά κλειστά! Αποκάλυψη: Ο κορονοϊός μένει στα μάτια περισσότερο από ότι στην μύτη
«Η δοκιμή στον άνθρωπο αποτελεί σημαντικό στάδιο της διαδικασίας παρασκευής ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά της Covid-19 για τον πληθυσμό της Γερμανία και πέραν αυτής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το IPE.
Κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν επίσης από την Pfizer στις ΗΠΑ, όταν θα δοθεί το πράσινο από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, αναφέρει από την πλευρά της η εταιρεία BioNTech, η οποία μέχρι σήμερα ειδικευόταν στην έρευνα για θεραπείες κατά του καρκίνου.
Click4more Ο κορονοϊός «σκοτώνει» τους άνδρες γιατί «κρύβεται» στους όρχεις;
Οι πρώτες δοκιμές στην Γερμανία θα έχουν ως στόχο «να προσδιορισθεί η γενική ανεκτικότητα του εμβολίου και η ικανότητά του να δώσει μία ανοσολογική απόκριση κατά του παθογόνου παράγοντα», ενός ιού RNA, με την ιδιαιτερότητα της μετάλλαξης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Paul Ehrlich, που διευκρινίζει ότι τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν στην Γερμανία και άλλες κλινικές δοκιμές εμβολίων από εργαστήρια.
Περίπου 150 προγράμματα εμβολίων βρίσκονται σε εξέλιξη στον κόσμο κατά του νέου κορονοϊού.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ