Κόσμος

Άρχισε η δίκη της Helios!

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε το πρωί στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στην Κύπρο η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την αεροπορική τραγωδία του Helios, στο Γραμματικό, το 2005, που στοίχισε τη ζωή σε 121 ανθρώπους.

Στο χώρο των δικαστηρίων βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου θα μπούνε μόνο ένας μικρός αριθμός συγγενών και δημοσιογράφων.

Κατηγορούμενοι είναι πέντε στελέχη της εταιρείας, που αντιμετωπίζουν τις αυστηρότερες κατηγορίες που ποινικού κώδικα και ειδικότερα της ανθρωποκτονίας, που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης, και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια και χρηματικό ποσό ή και τα δύο μαζί.

Ο πρόεδρος της επιτροπής συγγενών των θυμάτων Νικόλας Γιασουμής χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα απονεμηθεί Δικαιοσύνη.

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο έγκρισης «ειδικού ταμείου» από την απερχόμενη βουλή
Κορυφαίοι οικονομολόγοι εκτιμούν τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας σε 400 δισεκατομμύρια ευρώ και τις αντίστοιχες για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών σε έως και 500 δισεκατομμύρια
Ο ηγέτης της Χριστιανικής Ένωσης Φρίντριχ Μερτς