Site icon NewsIT

Αρχίζουν ξανά οι έρευνες για τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines

26.03.2014 | 10:02
Αρχίζουν ξανά οι έρευνες για τα συντρίμμια του Boeing της Malaysia Airlines

Μετά από διάλειμμα μιας μέρας, άρχισαν ξανά οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό των συντριμμιών και των μαύρων κουτιών του Boeing 777 της Malaysia Airlines.

Οι έρευνες διακόπηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικράτησε χθες στην περιοχή των ερευνών, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, 2.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ, όπου υπό άγνωστες ακόμη αιτίες συνετρίβη το μοιραίο αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, 12 αεροπλάνα, από τα οποία επτά στρατιωτικά, πρόκειται να επιστρέψουν στη ζώνη και να επιχειρήσουν να βρουν τα δύο αντικείμενα που εντοπίσθηκαν από δορυφόρο και ενδέχεται να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

“Σήμερα θα διεξαχθούν έρευνες σε τρεις ζώνες που καλύπτουν 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα”, ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA), η οποία συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Ένα αυστραλιανό πλοίο, το HMAS Success, βρισκόταν την Τρίτη κοντά στα αντικείμενα που αναζητούνται για να ταυτοποιηθούν, όταν αναγκάσθηκε να διακόψει τις έρευνές του εξαιτίας κυμάτων που έφθαναν σε ύψος πάνω από τέσσερα μέτρα. Σήμερα θα συνεχίσει την αποστολή του.

Τέσσερα κινεζικά πλοία έχουν φθάσει επίσης στη ζώνη ερευνών, στην καρδιά των νότιων θαλασσών.

Σ’ αυτή την απομακρυσμένη περιοχή δεν συχνάζουν πλοία και σπάνια βρίσκει κανείς αντικείμενα που προέρχονται από πλοία, όπως για παράδειγμα εμπορευματοκιβώτια που έχουν πέσει στο νερό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν γυρνάω σπίτι – Πως να πω στα παιδιά μου ότι ο πατέρας τους είναι νεκρός;»

Κανείς δεν πιστεύει τους Μαλαισιανούς για το Boeing! Ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Αμερικάνοι – Αβάσταχτος ο πόνος των συγγενών που ξεσπούν και καταρρέουν

Αποστολή αυτοκτονίας και όχι αεροπειρατεία η συντριβή του Boeing της Malaysia Airlines!

Με μαύρα πρωτοσέλιδα κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες της Μαλαισίας

Ξεχειλίζει η οργή για την τραγωδία της Malaysia Airlines – Συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο

Θρίλερ χωρίς τέλος με το εξαφανισμένο Boeing – Σε ένα έρημο νησί στη μέση του πουθενά σε βάθος 8χλμ. μέσα στη θάλασσα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version